Un total de 26 professionals pertanyents a diversos cossos d'emergències i mèdics, van participar ahir al matí, en la primera edició del Concurs de Trauma en Emergències de Catalunya, un tipus de competició fins ara inèdita a la comunitat catalana, que permet als equips d'emergències i als sanitaris exercitar les seves habilitats a l'hora d'excarcerar víctimes atrapades però amb la tranquil·litat de saber que és una situació controlada.

El concurs es va celebrar a l'antic pavelló d'esports -que va ser dividit en tres grans àrees- i en total hi van participar 26 professionals estructurats en 13 equips de dues persones cadascun: bombers, policies i sanitaris. D'aquest total, n'hi va haver tres que ho van fer a nivell d'exhibició i sense competir, ja que provenien d'Andorra, Galícia i València.

Al llarg de tota la jornada, els equips es van enfrontar a casos d'atenció de víctimes de trauma, tant en accidents de trànsit com laborals, en dues situacions genèriques: la Maniobra Simple i la Maniobra Complexa. Els concursants van ser avaluats per un jurat format per membres de l'APRAT, l'Associació Professional de Rescat en Accidents de Tràfic.

Organitzat pel Departament de Protecció Civil de l'Ajuntament de Blanes amb el suport de SINDI.CAT, el Sindicat de Tècnics d'Emergències Sanitàries i Tècnics de Transport Sanitari, el concurs serà puntuable per a la competició que de l'Estat Espanyol el Trauma Challenge, que ja compta amb tres anys de vida. D'aquesta manera, el primer millor equip classificat podrà participar en el concurs estatal que està previst que se celebri el pròxim mes de desembre a València.