Correbous a Vidreres

11.09.2016 | 07:18
Correbous a Vidreres
Correbous a Vidreres

més de 1.300 persones van assistir al Correbou de Vidreres. Molts vidrerencs, però també molta gent arribada de llocs diversos. Gent que, en molts casos, tenien en comú viure en pobles on les confrontacions entre partidaris i detractors d'aquest tipus de manifestacions han estat habituals els darrers temps.
Als correbous no es mata cap animal. Pateixen? No ho sé. Això, si poguessin, ho haurien d'explicar ells. Estic convençut que pateixen més els cargols durant els primers minuts de cocció dins aigua bullent, els llobregants cuinats amb tècniques semblants o els ànecs els darrers dies de gabage. Ah! i tants i tants peixos durant els minuts que transcorren entre la sortida l'aigua i la seva mort per asfíxia. Fa pocs dies, convidat a pescar per un amic vaig tenir ocasió de contemplar la resistència d'un fantàstic bonítol a ser "embarcat" i els seus esforços per saltar novament a l'aigua.
Un conegut polemista es preguntava la setmana passada, si els animals tenen drets o no. Apuntava la possibilitat que tot plegat fos un invent dels seus propietaris i/o defensors per atribuir-se ells, uns drets i uns avantatges que ningú els ha atorgat i de retruc aconseguir alguns privilegis. Em van semblar unes reflexions prou interessants. Malgrat tot, després de llegir-lo, no vaig aconseguir alleujar la dualitat i inconsistència dels meus pensaments sobre aquest tema.
Vull pensar que ningú és capaç de maltractar un animal perquè sí. Com ningú hauria de maltractar mai cap ésser humà (blanc, negre, groc, amic, enemic...) Els animals són això: animals. Hi ha però, ?diferents categories? Un poll, una serp, una rata, una mosca, un conill, una perdiu, un rap, una gamba, un gos, un cérvol, un bou o un toro brau tenen drets? Els mateixos? Pateixen els milions i milions d'exemplars que, arreu del món, se sacrifiquen cada dia per al consum humà? Pateix més un bou jove corrent i empaitant els més "valents" del poble una tarda de festa major, o un pop quan li giren la caputxa per matar-lo?

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

La Selva

Blanes recupera els usos dels pisos dels «mestres», cedits fa més de 40 anys

Ensenyament autoritza la desafecció dels nou habitatges, que el consistori vol destinar a...

Blanes torna a celebrar la festa de la Policia Local després de vuit anys

Blanes torna a celebrar la festa de la Policia Local després de vuit anys

Van rebre felicitacions un total de 44 oficials i agents

S´ensorra part d´un edifici que s´estava enderrocant a Blanes

Avui s'ha tornat a reprendre l'obra després de l'ensurt que no va causar víctimes

Dos casos, en menys d´un mes

Si el cas de Blanes va ocórrer aquest dimarts 27 de setembre a la tarda, cal recordar-ne un altre...

Rescaten una nena de 2 anys que els pares s´obliden dins el cotxe

Unes mares van veure la nena suada i vermella al vehicle i la Policia Local la va poder treure

L´humorista Pep Plaza és el pregoner de la Festa Major de Riudellots

Riudellots de la Selva ho té tot a punt per celebrar aquest cap de setmana la Festa Major, amb una...

Enllaços recomanats: Premis cinema