Correbous a Vidreres

11.09.2016 | 07:18
Correbous a Vidreres

més de 1.300 persones van assistir al Correbou de Vidreres. Molts vidrerencs, però també molta gent arribada de llocs diversos. Gent que, en molts casos, tenien en comú viure en pobles on les confrontacions entre partidaris i detractors d'aquest tipus de manifestacions han estat habituals els darrers temps.
Als correbous no es mata cap animal. Pateixen? No ho sé. Això, si poguessin, ho haurien d'explicar ells. Estic convençut que pateixen més els cargols durant els primers minuts de cocció dins aigua bullent, els llobregants cuinats amb tècniques semblants o els ànecs els darrers dies de gabage. Ah! i tants i tants peixos durant els minuts que transcorren entre la sortida l'aigua i la seva mort per asfíxia. Fa pocs dies, convidat a pescar per un amic vaig tenir ocasió de contemplar la resistència d'un fantàstic bonítol a ser "embarcat" i els seus esforços per saltar novament a l'aigua.
Un conegut polemista es preguntava la setmana passada, si els animals tenen drets o no. Apuntava la possibilitat que tot plegat fos un invent dels seus propietaris i/o defensors per atribuir-se ells, uns drets i uns avantatges que ningú els ha atorgat i de retruc aconseguir alguns privilegis. Em van semblar unes reflexions prou interessants. Malgrat tot, després de llegir-lo, no vaig aconseguir alleujar la dualitat i inconsistència dels meus pensaments sobre aquest tema.
Vull pensar que ningú és capaç de maltractar un animal perquè sí. Com ningú hauria de maltractar mai cap ésser humà (blanc, negre, groc, amic, enemic...) Els animals són això: animals. Hi ha però, ?diferents categories? Un poll, una serp, una rata, una mosca, un conill, una perdiu, un rap, una gamba, un gos, un cérvol, un bou o un toro brau tenen drets? Els mateixos? Pateixen els milions i milions d'exemplars que, arreu del món, se sacrifiquen cada dia per al consum humà? Pateix més un bou jove corrent i empaitant els més "valents" del poble una tarda de festa major, o un pop quan li giren la caputxa per matar-lo?

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

La Selva

Puja a vuit el nombre d'afectats a Blanes pel brot de legionel·losi

Cinc persones segueixen hospitalitzades, dues ja van rebre l'alta mèdica i una va morir

Prop de 100 professionals del sector turístic de quatre països visiten Lloret de Mar

Prop de 100 professionals del sector turístic de quatre països visiten Lloret de Mar

Es tracta de persones lligades a aquest àmbit provinents del Regne Unit, França, Rússia i Moldàvia...

Cinc afectats per legionel·losi a Blanes continuen a l´hospital i Salut investiga un nou cas

Dos dels pacients que van començar a presentar els símptomes reben l'alta mèdica

L´escola Mossèn Joan Batlle de Blanes celebra 50 anys

L´escola Mossèn Joan Batlle de Blanes celebra 50 anys

Es tracta de la primera escola de barri del municipi, al qual havia de donar servei

Lloret de Mar posa xip a 84 gossos i 47 gats i els dona d´alta al registre ANICOM

Un total de 84 gossos i 47 gats s'han xipat i donat d'alta al registre ANICOM durant la campanya...

Mor una dona de 83 anys pel brot de legionel·losi detectat a Blanes

Dels altres cinc afectats, dos van rebre l'alta mèdica i tres continuen hospitalitzats

Enllaços recomanats: Premis cinema