La primera edició de la Quinzena Gastronòmica de la Gamba va arrencar ahir i s'allargarà fins al pròxim 30 de setembre amb la participació de 25 establiments locals. Repartits arreu de la localitat selvatana, aquests restaurants s'identificaran amb el lema Jo tinc Gamba de Blanes! i elaboraran plats o menús relacionats amb aquest producte de la mar. «No es tracta de competir amb Palamós, perquè al cap i a la fi estem parlant del mateix producte. El que volem és reivindicar que és un dels fruits de la mar més exquisits que oferim a Blanes», va remarcar fa uns dies, la regidora de Promoció de la Ciutat, Dafne Galvany, durant la presentació de l'esdeveniment.

Segons el consistori, l'any passat es van pescar i vendre a la Confraria de Pescadors de Blanes 123 tones de gambes, que van generar 3 milions d'euros en preu de venda a la subhasta.

Organitzat per l'Ajuntament amb el suport de la Confraria de Pescadors, aquest esdeveniment comptarà amb la participació de restaurants com: B& B, Cafè del Mar, Cala Bona,Can Bruno, Can Flores, Duvet o El Celler Sant Antoni. entre altres. A més, el consistori ha organitzat un Concurs Fotogràfic a través d'Instagram del 15 de setembre al 2 d'octubre.