LLUMS I CONTRALLUMS... PIRATEJAR?

26.09.2016 | 07:12

El contenciós dels quatre hotels lloretencs que aquest final de temporada ha sacsejat el municipi és, a hores d'ara, ben conegut per tothom. Ha estat divulgat i debatut a tots els mitjans de comunicació. Indistintament dels fets, les causes i les responsabilitats de les persones implicades, el més fotut és que malauradament i una vegada més, la imatge de Lloret se n'ha ressentit. Qui ho sap, si la dimissió de l'anterior regidor de Turisme (justificada des de la impotència per canviar determinades dinàmiques) ja es fonamentava en la sospita d'irregularitats com les que s'han conegut aquests últims dies.
Tenia l'esborrany d'aquest article a mig fer i a punt de llençar a la paperera per redundant, quan un conegut, vinculat a un negoci hostaler lloretenc de llarga trajectòria i gestió familiar, va fer una lectura i unes consideracions sobre el tema, com a mínim peculiars. «Si jo pogués, no només em connectaria il·legalment a la xarxa elèctrica pública, sinó que també ho faria a la del gas i a tot allò que tingués a prop!» La sorpresa, davant les paraules d'algú a qui tinc per raonable i assenyat, va ser monumentals. «Però, què dius?!». «El que sents!». «Explica't. No t'entenc».
Tot seguit va iniciar un llarg monòleg argumentant com diferents països amb superàvit de llum solar (va posar d'exemple Turquia) tenen unes polítiques d'estímul a la instal·lació de fonts d'energia alternativa en cases, habitatges i petits negocis a ?preus baixos o moderats. I que «en canvi aquí, per protegir els interessos de les grans companyies energètiques, com ara Endesa, plagades d'expolítics i excàrrecs recol·locats als seus consells d'administració (amb sous ?vergo?nyants), les esmentades energies són més penalitzades que estimulades. Propiciant, tot plegat, uns preus abusius de les energies convencionals i un negoci rodó».
Segurament, els problemes dels quatre hotels implicats tinguin el seu origen en una suma de factors i no exclusivament en l'elevada factura elèctrica que haurien d'haver pagat. Potser sí que el meu interlocutor va barrejar un xic el cul i les témpores. Però, els confesso que amb els seus arguments va obrir una petita escletxa en la solidesa de les meves conviccions sobre comportaments escrupolosament ajustats a la correcció i la legalitat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

La Selva

Maçanet calcula que arreglar els vestidors del Residencial costarà uns 100.000 euros

Maçanet calcula que arreglar els vestidors del Residencial costarà uns 100.000 euros

Amb un cost pressupostat de gairebé 250.000 euros, actualment aquesta instal·lació està...

Vilobí d´Onyar inaugura la 6a edició de la Fira de la Llet estrenant un capgròs

Vilobí d´Onyar inaugura la 6a edició de la Fira de la Llet estrenant un capgròs

Vilobí d'Onyar va donar ahir el tret de sortida a la sisena edició de la Fira de la...

El Museu del Mar de Lloret organitza una nit d´enigmes

El Museu del Mar de Lloret organitza una nit d´enigmes

El Museu del Mar de Lloret de Mar organitzarà el cap de setmana del 28 i 29 d'octubre una...

UGT denuncia la «precarietat» dels menjadors escolars de la comarca

El sindicat critica que l'empresa «sobrecarrega» els monitors amb més alumnes dels estipulats

El govern de Santa Coloma vol apujar el 2018 els rebuts de l´aigua i el clavegueram

La proposta d'ERC-MES, que es votarà en el ple municipal del pròxim dilluns, preveu mantenir...

Enllaços recomanats: Premis cinema