LLUMS I CONTRALLUMS... PIRATEJAR?

26.09.2016 | 07:12

El contenciós dels quatre hotels lloretencs que aquest final de temporada ha sacsejat el municipi és, a hores d'ara, ben conegut per tothom. Ha estat divulgat i debatut a tots els mitjans de comunicació. Indistintament dels fets, les causes i les responsabilitats de les persones implicades, el més fotut és que malauradament i una vegada més, la imatge de Lloret se n'ha ressentit. Qui ho sap, si la dimissió de l'anterior regidor de Turisme (justificada des de la impotència per canviar determinades dinàmiques) ja es fonamentava en la sospita d'irregularitats com les que s'han conegut aquests últims dies.
Tenia l'esborrany d'aquest article a mig fer i a punt de llençar a la paperera per redundant, quan un conegut, vinculat a un negoci hostaler lloretenc de llarga trajectòria i gestió familiar, va fer una lectura i unes consideracions sobre el tema, com a mínim peculiars. «Si jo pogués, no només em connectaria il·legalment a la xarxa elèctrica pública, sinó que també ho faria a la del gas i a tot allò que tingués a prop!» La sorpresa, davant les paraules d'algú a qui tinc per raonable i assenyat, va ser monumentals. «Però, què dius?!». «El que sents!». «Explica't. No t'entenc».
Tot seguit va iniciar un llarg monòleg argumentant com diferents països amb superàvit de llum solar (va posar d'exemple Turquia) tenen unes polítiques d'estímul a la instal·lació de fonts d'energia alternativa en cases, habitatges i petits negocis a ?preus baixos o moderats. I que «en canvi aquí, per protegir els interessos de les grans companyies energètiques, com ara Endesa, plagades d'expolítics i excàrrecs recol·locats als seus consells d'administració (amb sous ?vergo?nyants), les esmentades energies són més penalitzades que estimulades. Propiciant, tot plegat, uns preus abusius de les energies convencionals i un negoci rodó».
Segurament, els problemes dels quatre hotels implicats tinguin el seu origen en una suma de factors i no exclusivament en l'elevada factura elèctrica que haurien d'haver pagat. Potser sí que el meu interlocutor va barrejar un xic el cul i les témpores. Però, els confesso que amb els seus arguments va obrir una petita escletxa en la solidesa de les meves conviccions sobre comportaments escrupolosament ajustats a la correcció i la legalitat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

La Selva

Blanes recupera els usos dels pisos dels «mestres», cedits fa més de 40 anys

Ensenyament autoritza la desafecció dels nou habitatges, que el consistori vol destinar a...

Blanes torna a celebrar la festa de la Policia Local després de vuit anys

Blanes torna a celebrar la festa de la Policia Local després de vuit anys

Van rebre felicitacions un total de 44 oficials i agents

S´ensorra part d´un edifici que s´estava enderrocant a Blanes

Avui s'ha tornat a reprendre l'obra després de l'ensurt que no va causar víctimes

Dos casos, en menys d´un mes

Si el cas de Blanes va ocórrer aquest dimarts 27 de setembre a la tarda, cal recordar-ne un altre...

Rescaten una nena de 2 anys que els pares s´obliden dins el cotxe

Unes mares van veure la nena suada i vermella al vehicle i la Policia Local la va poder treure

L´humorista Pep Plaza és el pregoner de la Festa Major de Riudellots

Riudellots de la Selva ho té tot a punt per celebrar aquest cap de setmana la Festa Major, amb una...

Enllaços recomanats: Premis cinema