Els joves de l'Agrupament Escolta i Guia Roca Guillera van ser els encarregats ahir de donar el tret de sortida a la Festa Major de Santa Coloma de Farners que s'allargarà fins aquest diumenge. Enguany, aquesta agrupació escolta compleix 30 anys d'existència, motiu pel qual van ser escollits per la Confraria de la Ratafia per fer el pregó d'inici de la festa. Més tard, es va celebrar un sopar de joves

a la zona de barraques, al Parc de Sant Salvador, i a les deu de la nit es va dur a terme l'acte de coronació de l'Àliga de Santa Coloma -finançada a través d'una campanya de crowdfunding- amb cercavila i ball, i amb la col·laboració dels alumnes de l'escola de música Josep Carbó. Finalment, el grup Orquestra Di-versiones, va tancar el primer dia de les festes.

Respecte a avui, la festa seguirà amb un espectacle infantil al matí, a càrrec de Va de Contes, i un altre a la tarda, amb El pot petit. Al pavelló de la Nòria se celebrarà el Concert de Festa Major amb La Flama de Farners, mentre que a la zona de barraques hi haurà el de Lax'n'Xics, a partir de dos quarts de set de la tarda. El 22è Sopar Popular es farà a les nou de la nit, a la plaça Farners, i culminarà amb un ball amb el conjunt Què Tal. A la zona de barraques, serà el cantautor Miquel del Roig qui obrirà la nit d'actuacions, que comptarà també amb Gatibu i Lax'n'busto, que farà -aquest últim grup- el seu darrer concert a la comarca.

La Festa Major de Santa Coloma compta enguany amb més d'una trentena d'activitats, una desena de les quals van dirigides al públic infantil, amb cercaviles, espectacles, tallers o jocs de taula. Els actes es tancaran diumenge a tarda, a les Peixateries Velles, amb el Ball de l'Àliga, cercavila i ball a càrrec de la xaranga Damm-er.