El regidor no adscrit de l'Ajuntament de Lloret, Enric Martínez, proposarà enfonsar un vaixell per atraure submarinistes a la localitat, en una moció que portarà al ple d'aquest dilluns. Segons va avançar Nova Ràdio Lloret i va explicar ahir el mateix Martínez, la idea va sorgir en una reunió celebrada amb la desena de centres relacionats amb les activitats aquàtiques que hi ha al municipi. «Ja feia molt de temps que hi anaven al darrere, però per tirar-ho endavant calen uns permisos específics de Costes de l'Estat o el Departament de Medi Ambient de la Generalitat que és més senzill que tramiti el consistori» va dir l'edil lloretenc.

En aquest sentit, Martínez va recordar que a Palamós tenen el Boreas, un vaixell enfonsat a 31 metres de profunditat, que atrau un gran nombre d'aficionats al submarinisme. A més, al litoral gironí hi ha dues naus més aptes per a aquesta pràctica: el Reggio Messina i el Marmoler, enfonsats a les costes de l'Estartit i l'Escala respectivament. «En el cas del Boreas, ens han comentat que ja ha estat colonitzat per la fauna marina i que per tant, ajuda a protegir l'entorn» explicava Martínez qui afegia que a més, un vaixell enfonsat a Lloret permetria evitar que les barques d'arrossegament «s'apropin a la costa» i a la vegada, protegir aquest espai dels temporals, ja que actuaria com a «dic submergit».

Segons Martínez, de moment la moció va ser rebuda «amb bons ulls» per la resta de grups municipals, motiu pel qual confia que «tirarà endavant». «Si prospera, però, hauran de passar molts mesos abans no s'enfonsi el vaixell» va afegir en regidor lloretenc, qui va concretar que els costos de l'operació els assumiria una empresa especialitzada.