L'única regidora d'ERC a l'Ajuntament de Tossa de Mar, Núria Serra, ha estat expulsada del grup municipal per «desobeir i desafiar el vot de la militància» en el projecte de cala Morisca, la consulta sobre el port esportiu o la conformació del nou govern local, entre altres aspectes. Així ho va confirmar ahir la Federació Regional d'ERC a Girona, arran de la publicació d'un butlletí informatiu per part de la secció local del partit a Tossa, on s'explica que Serra «ha estat expulsada del grup municipal» i que «restarà a l'Ajuntament a títol propi els propers 3 anys, però sense aixecar la mà i sense votar en nom d'ERC».

Segons van explicar fonts de la Federació, així com el mateix document, la decisió va ser pressa per la Comissió de Garanties estatutàries del partit republicà després que Serra incomplís la resolució del mes de juliol passat, per la qual se l'instava a «retirar immediatament» el seu suport a l'equip de govern (Tossa Unida, TU) i a renunciar a les seves delegacions de responsabilitat i govern. «Anteriorment a aquest darrer pas, ERC ha intentat una mediació de totes les formes possibles per tal d'acabar amb aquest problema d'una forma acordada, però no ha estat possible» exposen els republicans tossencs en el text, compartit a través de les xarxes socials.

Tot i això, segons ERC de Girona, aquesta decisió «no afectarà» la militància de Serra en el partit. L'encara regidora d'ERC a Tossa passarà a formar part del grup mixt en el pròxim ple.

El vot de cala Morisca

La gota que va acabar amb la paciència de la secció local d'ERC es va produir el mes de març passat, quan Serra va votar a favor de l'aprovació definitiva del conveni de gestió urbanística en el sector de cala Morisca que havia de permetre la construcció d'un hotel de quatre estrelles, sense consultar-ho amb la militància. Per aquest motiu, la formació va denunciar «la continuada mala praxi» de la seva representant al consistori municipal i va assegurar que faria les «instàncies necessàries possibles» per «desvincular» Serra de la formació.

Abans d'aquest fet però, i segons exposen en el butlletí informatiu, l'edil havia votat a favor «per voluntat pròpia» de la presa de possessió com alcaldessa de Gisela Saladich (TU), de l'augment dels sous dels regidors de l'equip de govern o de la pujada de les taxes de l'impost de l'IBI. Votacions en les quals ERC-Tossa hauria votat «No». «La regidora va argumentar que fos quina fos la voluntat de la secció local, ella seguiria formant govern amb el TU i donant-los tot el seu recolzament», precisen en el document on expliquen també que en el ple del 14 de juliol passat, Serra va votar a favor de la consulta popular sobre la construcció d'un port, tot i que la federació l'havia informat que «s'havia d'abstenir en qualsevol dels temes exposats al ple». «ERC-Tossa ha pagat un preu molt alt, però creiem que ha estat vital per mantenir la dignitat, la veritat i l'honestedat» afegeixen.

Resposta de l'afectada

Per la seva part, l'encara regidora d'ERC, Núria Serra, va lamentar ahir que «ningú del partit li ha notificat res», que «no té clar» qui l'expulsa i tampoc «per quins motius». «Si em volen fer fora que ho facin, però que m'expliquin els motius perquè no he fet res malfet» va dir Serra qui va precisar que el juliol va rebre una carta d'ERC però que «ningú» li ha preguntat «que ha passat». «Per mi, tot seguirà igual i continuaré l'Ajuntament com a regidora d'ERC» va afegir.