UNA CORDA... UNES OBRES. CARA I CREU

26.09.2016 | 07:12

o ens adonem de la importància que tenen algunes coses, aparentment insignificants, fins que afecten -positivament o negativament- la nostra vida. Una corda, una simple corda en la qual cada quatre o cinc metres hi pengen unes boies de color groc, me n'ha fet conscient. Instal·lada al final de la platja de la badia de Blanes i amb un recorregut que des de la sorra s'endinsa almenys vint metres dins l'aigua, una senzilla corda esdevé durant tot l'estiu un veritable aliat per a moltes persones. Discapacitats, gent amb mobilitat reduïda, gent gran... poden gaudir d'un bany i entrar dins l'aigua sense o amb molt poca ajuda d'altres, gràcies al suport que els proporciona l'esmentada corda. Això, i també la llarga plataforma sintètica d'accés que des de la caseta de la Creu Roja arriba gairebé fins al mar, han convertit aquest raconet de la platja de Blanes en un lloc ideal per a jubilats i gent amb minusvàlues o convalescències de l'aparell locomotor. És clar! Ha estat aquest estiu, quan jo mateix he patit un problema articular, que he pres consciència de com són d'importants aquestes "petites" coses.
Desconec si es tracta d'una actuació aïllada i puntual al municipi de Blanes. M'imagino que municipis propers i tan turístics com Lloret i Tossa ofereixen també infraestructures semblants. Si és així, chapeau! Si no ho és, ni que sigui per una vegada, tenen Blanes on emmirallar-se, carai!
I una petita creu: les obres en unes canonades (aigua? clavegueram?) properes a un dels col·legis més populars i freqüentats de Blanes (Les Monges-Cor de Maria) que han acabat solapant-se amb la tornada a l'escola i augmentant les ja tradicionals dificultats circulatòries que en hores d'entrada i sortida pateix aquest sector proper a Santa Bàrbara i a Sant Joan. A menys que hagin estat provocades per alguna contingència imprevista o emergència, no s'hauria de programar aquest tipus d'intervencions per poder tenir-les enllestides quan comença el curs escolar?

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

La Selva

Senglars Mariners

Senglars Mariners

"Fa pocs dies, tres joves exemplars van fer una excursió fins a les mateixes instal·lacions del...

Declaren injustificat traslladar a 30 quilòmetres una caixera de Blanes

Una sentència ha declarat injustificat el trasllat d'una caixera d'un supermercat Condis de...

Més d´un segle endolcint la Cellera

Tanca la Pastisseria Vila, després de 111 anys d'història i tres generacions familiars

La justícia autoritza el govern de Lloret a obrir el camí de ronda a Can Juncadella

La justícia autoritza el govern de Lloret a obrir el camí de ronda a Can Juncadella

Tancat des de l'any 2009, el consistori té ara 15 dies per recuperar aquest tram d'ús públic que...

Un pare de Blanes denuncia que la seva exparella té «segrestada» la seva filla de 8 anys a Rússia

Assegura que no veu la nena des del gener i carrega contra els jutjats perquè ja els va advertir...

Enllaços recomanats: Premis cinema