o ens adonem de la importància que tenen algunes coses, aparentment insignificants, fins que afecten -positivament o negativament- la nostra vida. Una corda, una simple corda en la qual cada quatre o cinc metres hi pengen unes boies de color groc, me n'ha fet conscient. Instal·lada al final de la platja de la badia de Blanes i amb un recorregut que des de la sorra s'endinsa almenys vint metres dins l'aigua, una senzilla corda esdevé durant tot l'estiu un veritable aliat per a moltes persones. Discapacitats, gent amb mobilitat reduïda, gent gran... poden gaudir d'un bany i entrar dins l'aigua sense o amb molt poca ajuda d'altres, gràcies al suport que els proporciona l'esmentada corda. Això, i també la llarga plataforma sintètica d'accés que des de la caseta de la Creu Roja arriba gairebé fins al mar, han convertit aquest raconet de la platja de Blanes en un lloc ideal per a jubilats i gent amb minusvàlues o convalescències de l'aparell locomotor. És clar! Ha estat aquest estiu, quan jo mateix he patit un problema articular, que he pres consciència de com són d'importants aquestes "petites" coses.

Desconec si es tracta d'una actuació aïllada i puntual al municipi de Blanes. M'imagino que municipis propers i tan turístics com Lloret i Tossa ofereixen també infraestructures semblants. Si és així, chapeau! Si no ho és, ni que sigui per una vegada, tenen Blanes on emmirallar-se, carai!

I una petita creu: les obres en unes canonades (aigua? clavegueram?) properes a un dels col·legis més populars i freqüentats de Blanes (Les Monges-Cor de Maria) que han acabat solapant-se amb la tornada a l'escola i augmentant les ja tradicionals dificultats circulatòries que en hores d'entrada i sortida pateix aquest sector proper a Santa Bàrbara i a Sant Joan. A menys que hagin estat provocades per alguna contingència imprevista o emergència, no s'hauria de programar aquest tipus d'intervencions per poder tenir-les enllestides quan comença el curs escolar?