L'equip de govern de Sant Hilari Sacalm (PIG) comprarà una nau per traslladar-hi el parc de Bombers i altres serveis municipals de parcs i jardins. Així ho va confirmar l'alcalde, Joan Ramón Veciana, qui va explicar que l'equipament que ocupa actualment aquest cos voluntari es troba en «molt mal estat». «Està molt abandonada i s'haurien de gastar més de 50.000 euros per reparar-la», va precisar el batlle hilarienc, qui va recordar que l'antic equip de govern (CiU) va signar un acord amb el propietari d'aquesta nau per aconseguir una rebaixa en el preu del lloguer a canvi que fos el consistori qui assumís el cost del manteniment. «No es va fer mai, i ara la nau està com està, amb goteres o el guix que va caient», va lamentar Veciana.

De moment, el govern local ja ha aprovat el plec de Clàusules Tècniques i Administratives que han de regir aquesta adquisició i que inclouen aspectes com: la superfície que ha de tenir la nau, entre 200 i 400 metres quadrats; el pressupost de licitació, que no pot sobrepassar els 165.000 euros; o la data límit de presentació d'ofertes, que serà fins al pròxim 25 d'octubre.

«L'Ajuntament paga 1.200 euros mensuals de lloguer de la nau que ocupen ara els bombers voluntaris i el que farem és destinar aquests diners a tornar el crèdit que demanarem al banc per comprar l'equipament», va subratllar Veciana, qui va puntualitzar que «en cap cas, aquesta compra suposarà un cost extra per al consistori». Actualment, el parc de bombers voluntaris està situat al passeig de Cirerer, i la idea del govern local és mantenir-lo a la zona industrial. «A Sant Hilari, la zona del polígon és molt gran, així que esperem que hi haurà moltes ofertes», va dir l'alcalde, qui va avançar que tenen previst portar l'aprovació de la compra al ple de novembre. «Si tot tira endavant, preveiem que a finals d'aquest any i principis del que ve, ja es podrà fer el trasllat», va concretar Veciana, qui va afegir que, a més, es podran aprofitar «molts materials» del parc actual.

El cos de Bombers de Sant Hilari compta amb dos vehicles i una desena de voluntaris que augmentarà pròximament, ja que s'ha obert una convocatòria per a quatres places noves, a la qual ja s'hi han presentat onze persones.