Un total d'onze associacions i partits polítics han manifestat la voluntat de formar part del procés que ha de culminar amb la consulta popular sobre la construcció d'un port a Es Codolar, segons va informar ahir la comissió que farà el seguiment de la votació, convocada per l'Ajuntament perquè els veïns es manifestin respecte de l'equipament, dels seus accessos, un hotel de cinc estrelles i quatre habitatges que hi anirien lligats.

Les associacions i partits que han manifestat la voluntat de formar part del procés de consulta són: Amics de Tossa; Associació Professional d'Empresaris d'Hostaleria de Tossa; secció local d'ERC; grup municipal de CiU; Unió de Botiguers de Tossa; Federació d'Ecologistes de Catalunya; Associació Centre d'Ecologia i Projectes Alternatius; IAEDEN-Salvem l'Empordà; Salvem Pinya de Rosa; Associació Ciutadana SOS Lloret; i Entitat Mediambiental Sa Agulla.

D'altra banda, la comissió també ha donat per tancada la llista definitiva de persones cridades a participar atès que durant el periode d'informació pública no s'han presentat al·legacions.

La consulta es farà el diumenge 20 de novembre i servirà perquè els veïns expressin la seva opinió sobre la tramitació de la modificació del POUM per possibilitar la construcció d'un port, els seus accessos, un hotel de cinc estrelles i quatre habitatges als sectors d'Es Cars i Vinya d'en Puig. En aquest sentit, l'única pregunta -amb "sí", "no" i "m'abstinc" com a possibles respostes- serà: "Esteu d'acord amb la iniciativa de modificar el Pla General d'Ordenació Urbanística Municipal per possibilitar la futura construcció d'un port, els seus accessos, un hotel de cinc estrelles i quatre habitatges a Tossa?".

Majors de 16 anys

A la consulta, hi podran votar totes les persones empadronades al municipi a data 30 de juny de 2016 i que tinguin 16 anys complerts el 20 de novembre de 2016. Caldrà identificar-se amb el DNI o carnet de conduir, llevat de les persones estrangeres, que ho hauran d'acreditar mitjançant la targeta d'identitat o document d'identitat amb el seu número o passaport.

El pronunciament que resulti de la consulta es considerarà l'expressió majoritària de la voluntat popular sempre que se superi el 15% de participació del nombre total de persones cridades a participar i, superat aquest percentatge de participació, es considerarà expressió majoritària de la voluntat popular aquella opció que superi el 50% dels vots totals emesos.