Ciutadans vol Narcís Piferrer fora d'Aigües de Blanes

El conseller delegat és investigat per la justícia per la seva gestió a Aigües de Girona, Salt i Sarrià

06.10.2016 | 07:19

El Consell d'Administració d'Aigües de Blanes celebra avui a la tarda una reunió que tindrà un protagonista clar: el c onseller delegat Narcís Piferrer, a qui el jutge investiga -qualificació que substitueix la imputació- per presumptes irregularitats en la gestió dels comptes de l'empresa mixta -pública i privada- d' Aigües de Girona, Salt i Sarrià, on també ocupava el càrrec de conseller delegat. El regidor de Ciutadans a l'Ajuntament de Blanes i membre del consell d'administració d'Aigües de Blanes, Sergi Atalaya, va demanar ahir que Narcís Piferrer abandoni els càrrecs que ocupa a la societat blanenca "mentre duri el procés judicial en el que està implicat". Per a Atalaya, "una persona que està sent investigada per presumptes irregularitats en la gestió, poca transparència i falta de rigor a AGISSA no pot ser el conseller general d'Aigües de Blanes".

Aquest diari va posar-se en contacte ahir amb Piferrer, el qual va rebutjar fer cap tipus de declaració ni facilitar cap informació seguint les instruccions que ha rebut del seu advocat.

A part de la sortida de Piferrer, Ciutadans aposta "per la municipalització del servei, perquè és el més eficient i transparent". Aigües de Blanes SA està constituïda en un 51% per l'Ajuntament de Blanes i, en un 49%, per Girona SA. El president de la societat és l'alcalde, actualment Miquel Lupiáñez, i els grups municipals hi són representats. Narcís Piferrer n'és el conseller delegat des d'almenys el 2007, d'acord amb la informació que es pot trobar per internet. En tot cas, la transparència de la societat no és excessiva ja que el web no concreta qui forma l'organigrama ni es coneix el sou del conseller delegat, segons van manifestar ahir tant Atalaya com el representant de la CUP al Consell d'Administració Jaume Pujadas (els dos van explicar que en una reunió del Consell li van preguntar el sou i Piferrer va negar-se a revelar-lo argumentant que ell és representant del soci privat, que és qui el paga).

Lupiáñez, alcalde i president d'Aigües de Blanes, va sortir en defensa ahir de Piferrer a qui té "una gran estima" -Lupiáñez va entrar a la societat com a conseller el 2011-, va afirmar que "és un home de confiança" i que "mentre no es demostri el contrari, és un bon gestor". El president de la societat va defensar que no s'ha d'aplicar cap mesura contra Piferrer mentre la justícia no digui que ha comès algun delicte.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

La Selva

Lloret abaixa un 20% els preus de la piscina i guanya 470 abonats

Lloret abaixa un 20% els preus de la piscina i guanya 470 abonats

El director de la instal·lació creu que els primers guanys es podrien notar a partir del 2020

Vidreres obté una subvenció d´uns 1.900 euros per comprar una pala llevaneus

L'Ajuntament de Vidreres ha obtingut una subvenció de 1.853,44 euros de la Diputació de Girona,...

Reparteixen lots de productes d´higiene i neteja als ajuntaments

Reparteixen lots de productes d´higiene i neteja als ajuntaments

El Consell Comarcal de la Selva va iniciar ahir la distribució de lots de productes de...

El jutge no sap si va arribar la citació a tres russos imputats en l´operació Clotilde

Es tracta del general rus Viktor Kanaikine, així com dels seus compatriotes Segey Nalimov i Andrei...

Acaba la instal·lació de la canonada que va rebentar el 5 de setembre a Anglès

Acaba la instal·lació de la canonada que va rebentar el 5 de setembre a Anglès

El trencament, que podria haver estat causat pel terratrèmol de 3,6 graus, va afectar el carrer...

Enllaços recomanats: Premis cinema