El Consell d'Administració d'Aigües de Blanes celebra avui a la tarda una reunió que tindrà un protagonista clar: el conseller delegat Narcís Piferrer, a qui el jutge investiga -qualificació que substitueix la imputació- per presumptes irregularitats en la gestió dels comptes de l'empresa mixta -pública i privada- d'Aigües de Girona, Salt i Sarrià, on també ocupava el càrrec de conseller delegat. El regidor de Ciutadans a l'Ajuntament de Blanes i membre del consell d'administració d'Aigües de Blanes, Sergi Atalaya, va demanar ahir que Narcís Piferrer abandoni els càrrecs que ocupa a la societat blanenca "mentre duri el procés judicial en el que està implicat". Per a Atalaya, "una persona que està sent investigada per presumptes irregularitats en la gestió, poca transparència i falta de rigor a AGISSA no pot ser el conseller general d'Aigües de Blanes".

Aquest diari va posar-se en contacte ahir amb Piferrer, el qual va rebutjar fer cap tipus de declaració ni facilitar cap informació seguint les instruccions que ha rebut del seu advocat.

A part de la sortida de Piferrer, Ciutadans aposta "per la municipalització del servei, perquè és el més eficient i transparent". Aigües de Blanes SA està constituïda en un 51% per l'Ajuntament de Blanes i, en un 49%, per Girona SA. El president de la societat és l'alcalde, actualment Miquel Lupiáñez, i els grups municipals hi són representats. Narcís Piferrer n'és el conseller delegat des d'almenys el 2007, d'acord amb la informació que es pot trobar per internet. En tot cas, la transparència de la societat no és excessiva ja que el web no concreta qui forma l'organigrama ni es coneix el sou del conseller delegat, segons van manifestar ahir tant Atalaya com el representant de la CUP al Consell d'Administració Jaume Pujadas (els dos van explicar que en una reunió del Consell li van preguntar el sou i Piferrer va negar-se a revelar-lo argumentant que ell és representant del soci privat, que és qui el paga).

Lupiáñez, alcalde i president d'Aigües de Blanes, va sortir en defensa ahir de Piferrer a qui té "una gran estima" -Lupiáñez va entrar a la societat com a conseller el 2011-, va afirmar que "és un home de confiança" i que "mentre no es demostri el contrari, és un bon gestor". El president de la societat va defensar que no s'ha d'aplicar cap mesura contra Piferrer mentre la justícia no digui que ha comès algun delicte.