L'Ajuntament de Lloret va assegurar ahir que no està disposat a acollir activitats similars al Saloufest, arran de la decisió de l'empresa promotora de suspendre aquest esdeveniment celebrat durant 16 anys consecutius, per les "pressions" rebudes tant de la Generalitat com de l'Ajuntament de Salou durant els últims dos anys.

Davant d'aquesta situació, la promotora de l'esdeveniment (I Love Tour, que pertany al grup turístic TUI) es va posar en contacte amb el consistori de Lloret de Mar per oferir-los la possibilitat de traslladar l'activitat de la Costa Daurada fins a la Costa Brava.

L'alcalde lloretenc, Jaume Dulsat (CiU), va confirmar que han existit reunions però va afirmar que han frenat les aspiracions dels organitzadors amb un "no rotund". "Aquest és un tipus de turisme que no interessa a Lloret i, per tant, hauran d'anar a buscar una altra seu perquè sabem del cert que no vindran aquí", va manifestar Dulsat, que va avançar que l'organització està pensant de portar l'esdeveniment a alguna ciutat italiana.

Per altra banda, l'empresa organitzadora del polèmic festival que combinava esport i oci, va explicar ahir a través d'un comunicat que estan oferint als estudiants britànics la possibilitat d'anar a altres activitats similars. Entre elles, l'anomenada Sportsvent que organitza Outgoing a Lloret de Mar, s'anuncia al seu web per a l'abril del 2017 i que segons afirmaven, podria arribar a reunir 10.000 joves. Aquesta és una activitat promoguda sota el lema de l'esport, adreçada a joves britànics però que té l'oci nocturn com un dels components importants del programa.

Cap acord tancat

En aquest sentit, Dulsat va explicar que no hi ha cap acord tancat i va detallar que, en cap cas, es tractaria d'una activitat "amb el mateix enfocament que el Saloufest" i que tampoc seria per a tanta gent. "Sí que hi ha l'interès d'algun grup però és molt més petit i no exactament en aquesta línia", va clarificar l'alcalde.

Tanmateix, el batlle lloretenc ja va avançar que, si està en les seves mans, no donaran cobertura a cap esdeveniment que vagi en la línia de fomentar només la festa, l'alcohol i el sexe. "En la mesura de les nostres possibilitats no els donarem cobertura de cap de les maneres", va afirmar rotundament.