La Policia Local de Lloret de Mar, juntament amb Agents Rurals de la Generalitat i un tècnic d'activitats municipal, van precintar ahir una part d'una finca coneguda com Can Pepet del Mas. El motiu del tancament, segons va informar ahir el consistori, va ser que en aquest espai -el Vilar- s'hi duien a terme activitats "no legals" com l'ús de barbacoes i la celebració d'esdeveniments públics com festes i celebracions infantils. "Aquestes activitats ni són legals ni són legalitzables a la finca, ja que parlem d'una zona envoltada de boscos" va explicar el regidor d'Urbanisme, Joan Bernat, qui va afegir que "quan el propietari va presentar el projecte d'obres se li va deixar molt clar quines activitats podia dur-hi a terme i quines no".

Així, segons l'Ajuntament lloretenc, Can Pepet del Mas va tramitar en el seu moment l'activitat de lloguer d'horts, però "s'havia detectat" que, en una part de la finca, s'hi estaven realitzant activitats de concurrència pública. "El mes d'abril es va enviar un decret informant que s'havia de posar fi a les activitats no legals i, com que el propietari no ha cessat l'activitat, s'ha procedit a precintar, mitjançant decret d'Alcaldia, la part de la finca on hi havia les barbacoes i el porxo per a celebracions" va informar el consistori.

A més, segons l'Ajuntament, a la zona dels horts, que el propietari té llogats a una cinquantena de persones de Lloret de la tercera edat, "també s'ha observat que hi havia animals en gàbies". "Aquesta parcel·la només té possibilitat d'ús per a conreu i per tant tenir animals no és legal i a més, no es troben en les condicions adequades" va dir Bernat.

Resposta del propietari

Per la seva part, el propietari de la finca, Ángel Manuel Serrano, va assegurar que la zona de la barbacoa compleix amb tots els requisits legals, però que falta "arreglar els papers". "Està a 25 metres de la zona forestal, té aigua al costat i extintors" va dir Serrano, qui va explicar que els problemes amb Can Pepet vénen "de molts anys enrere" i que, per això, fa uns dos anys que demana una reunió amb l'alcalde, Jaume Dulsat, per poder "buscar una solució". "L'únic que demano és poder parlar amb l'alcalde per arreglar la situació de la finca" va reivindicar Serrano, qui va lamentar que el consistori "mai" l'ha contestat. El propietari va recordar que els horts podran seguir amb la seva activitat habitual i que les festes d'aniversari -que fa gratuïtament- previstes per a aquest cap de setmana al Vilar, es faran a Can Pepet. "Jo obriré igual, perquè els nens no tenen cap culpa de les negligències de l'Ajuntament", va dir Serrano, qui va recordar que compta amb el suport de molts lloretencs.