Les localitats de Vilobí d'Onyar i Sant Dalmai pateixen, des de fa unes setmanes, una plaga d'escarabats i rates que ha obligat l'Ajuntament a reforçar les actuacions d'eradicació que s'apliquen periòdicament. Així, segons va informar ahir el consistori a través de dues notes informatives municipals, l'actuació -que va començar ahir- es farà fins al pròxim divendres, 14 de novembre.

En el cas dels escarabats, el tractament s'aplicarà a la plaça del Pla i els seus entorns on -segons l'Ajuntament- s'ha detectat que la plaga és "persistent i prolongada". "Aquest problema fa 2 o 3 anys que dura i sembla que el producte que s'utilitzava fins ara per solucionar-lo era insuficient" va explicar el regidor de Medi Ambient, Joaquim Vivas (GMI), qui va afegir que per aquest motiu, s'ha decidit utilitzar un producte "molt més potent". "El que es feia servir ara, els afectava el sistema nerviós central i provocava que sortissin a l'aire lliure i que fossin molestes" va explicar l'edil qui va precisar que el nou tractament químic s'aplicarà en embornals i sota la tanca del clavegueram.

Respecte a les rates, Vivas va concretar que el problema s'ha registrat sobretot a Sant Dalmai. "A la reunió participativa que vam fer el 6 d'octubre, els veïns ens van comunicar el problema i es va decidir fer una desratització de reforç" va dir el regidor vilobinenc qui va recordar que cada tres mesos es fan tractaments periòdics de prevenció. "Moltes es troben en cases privades on no podem actuar, per això recomanem a la gent que, com a mesura de precaució, no tinguin menjar a l'abast" va afegir Vivas.