Blanes augmentarà un 4% el preu de la recollida d'escombraries

S'aproven, amb el vot de qualitat de l'alcalde les noves ordenances fiscals per a l'any vinent

17.10.2016 | 06:53

Blanes va aprovar ahir, en un ple extraordinari, les noves ordenances fiscals per al 2017 que preveuen un augment del 4% en el preu de la recollida d'escombraries i un increment de l'IBI del 5% en els habitatges amb ús comercial, hostaler o esportiu. La resta de taxes i preus públics, quedaran congelats en la seva totalitat.

Així, segons va explicar l'equip de govern (CiU, PSC i ERC), l'increment en la taxa del servei de recollida, transport i tractament de residus, suposarà 5,21 euros per any (0,43 cèntims mensuals) per a qualsevol usuari de pisos, apartaments i/o locals sense activitat.

Un augment que, segons va explicar el regidor d'Hisenda, Nicolás Laguna (PSC) està provocat per la pujada dels costos que se li cobraran a Blanes per utilitzar l'abocador de triatge de Lloret; per evitar s'incrementi el dèficit actual d'aquest servei que és de 500.000 euros; o perquè està previst que entre el 2017 i 2018 s'inverteixi en renovar els mitjans i la maquinària de l'empresa de neteja Nora.

Altres taxes modificades
Pel que fa a l'Impost de Béns Immobles (IBI), s'incrementaran en un 5% els tipus impositius dels habitatges que tenen usos de magatzem o aparcament, comercial, oci i hostaleria, industrial, esportiu i d'oficines compreses dins del 10% de finques amb major valor cadastral de cada categoria.

En les ordenances d'aquest 2016, es van baixar dos punts percentuals les quotes de l'IBI, de manera que el consistori va deixar de percebre uns 260.000 euros que ara vol recuperar per "afrontar les millores per fer al 2017". Amb aquest augment ingressaran 77.878 euros.

Respecte a l'Impost de Vehicles de Tracció Mecànica, es realitzarà una bonificació del 75% en la quota en els vehicles no contaminants. També es beneficiarà els ciutadans del municipi que hagin adoptat les seves mascotes en els centres protectors d'animals, amb un descompte del 50% de la quota anual de la taxa de tinença d'animals; i en la taxa d'aigua, s'hi inclouran reduccions en el preu del consum per fuita en els casos de càmpings i hotels, equiparada a la ja existent per a consumidors particulars.

Les noves ordenances van ser aprovades amb el vot de qualitat de l'alcalde, Miquel Lupiáñez, ja que es van produir nou vots a favors per part de l'equip de govern (CiU, PSC, i ERC), nou vots en contra (Batega, la CUP, C's i ICV-EUiA) i l'abstenció del PP. Per motius personals faltaven els edils Albert Sanz i Jaume Salmeron. Està previst que les ordenances entrin en vigor l'1 de gener.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

La Selva

Més d´un segle endolcint la Cellera

Tanca la Pastisseria Vila, després de 111 anys d'història i tres generacions familiars

La justícia autoritza el govern de Lloret a obrir el camí de ronda a Can Juncadella

La justícia autoritza el govern de Lloret a obrir el camí de ronda a Can Juncadella

Tancat des de l'any 2009, el consistori té ara 15 dies per recuperar aquest tram d'ús públic que...

Un pare de Blanes denuncia que la seva exparella té «segrestada» la seva filla de 8 anys a Rússia

Assegura que no veu la nena des del gener i carrega contra els jutjats perquè ja els va advertir...

Lloret abaixa un 20% els preus de la piscina i guanya 470 abonats

Lloret abaixa un 20% els preus de la piscina i guanya 470 abonats

El director de la instal·lació creu que els primers guanys es podrien notar a partir del 2020

Vidreres obté una subvenció d´uns 1.900 euros per comprar una pala llevaneus

L'Ajuntament de Vidreres ha obtingut una subvenció de 1.853,44 euros de la Diputació de Girona,...

Reparteixen lots de productes d´higiene i neteja als ajuntaments

Reparteixen lots de productes d´higiene i neteja als ajuntaments

El Consell Comarcal de la Selva va iniciar ahir la distribució de lots de productes de...

Enllaços recomanats: Premis cinema