In fraganti és com van poder detenir part d'una banda d'atracadors d'una joieria de Lloret de Mar. L'intent de robatori va tenir lloc ahir pels volts de les deu del matí en un cèntric carrer i per tant, amb força gent voltant en ple centre de la població. La col·laboració ciutadana i la ràpida actuació policial va permetre que no hi haguessin ferits ni tampoc que es poguessin emportar cap tipus de botí de la joieria del carrer Sant Romà de Lloret.

Els cinc atracadors anaven a cara descoberta i equipats amb malls amb els quals volien trencar els aparadors i emportar-se les joies i objectes de molt valor. També portaven esprais de pebre de defensa, probablement per utilitzar amb les treballadores que en aquell moment hi havia al local.

Les dones ràpidament van accionar l'alarma per tancar les entrades i sortides del local. Dels cinc homes que van entrar a l'interior de l'establiment, dos van aconseguir fugir. Diversos testimonis ho van poder observar i ara les càmeres de videovigilància de la zona seran clau per poder identificar-los.

Els tres detinguts no van poder sortir del local gràcies a l'ajuda ciutadana. Un home que havia estat gendarme estava a la zona i en veure que hi havia gent a dins cridant i intentant trencar les vitrines va bloquejar la porta.

Mentre això passava, la Policia Local de Lloret de Mar ja hi arribava i va entrar al local per detenir els tres homes. Poc després van arribar els Mossos d'Esquadra i van accedir a dins de l'establiment. Els tres arrestats van ser traslladats a la comissaria de la Policia Local de Lloret de Mar on se'ls va identificar i prendre declaració. Tot seguit van passar a disposició dels Mossos d'Esquadra que els traslladaran a seu judicial, on passaran a disposició del jutge de Blanes de guàrdia en les pròximes hores.

Els tres detinguts són tres homes procedents de l'Europa de l'Est, en concret del Kazakhstan.

Pel que fa a la resta d'implicats en l'atracament frustrat, la Policia Local de Lloret està analitzant les proves localitzades al local comercial, així com també les imatges enregistrades per les càmeres de videovigilància instal·lades al nucli antic de Lloret.