L'equip de govern de Santa Coloma de Farners (ERC-MES) portarà a votació en el ple municipal convocat per al pròxim dilluns les ordenances fiscals per al 2017, que suposen la congelació de tots els impostos i de la majoria de les taxes. Segons aquesta proposta, es mantindran sense increments els cinc impostos municipals: l'Impost sobre els Béns Immobles (IBI), l'Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica (IVTM), l'Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO), l'Impost sobre Activitats Econòmiques (IAE) i l'Impost sobre l'Increment de Valor dels Terrenys de Naturalesa Urbana (IIVTNU).

Pel que fa a les taxes del servei d'escombraries, de la llar d'infants, de les instal·lacions municipals, del geriàtric i de la piscina municipal, tampoc tindran cap increment. Per contra, la proposta té en compte una reducció del voltant d'un 1% de les taxes als ensenyaments no reglats, com són l'Escola de Música i l'Escola d'Adults, i un "lleuger augment" del servei municipal del cementiri, que passarà dels 11,20 euros als 12 euros i de clavegueram i de subministrament d'aigua potable, que s'apujaran un 1,08%.

Finalment, s'incorporarà a les ordenances una nova taxa per la recollida d'animals domèstics perduts o abandonats a la via pública. D'altra banda, la bonificació per als vehicles elèctrics, augmentarà fins al 75%.

En cas de ser aprovades pel ple, les ordenances fiscals per al 2017 entrarien en vigor a partir del gener.