Un centenar de professionals del sector lleter van participar dijous al matí a la Jornada Tècnica Agroramadera que es realitza cada any com a preàmbul de la Fira de la Llet de Vilobí d'Onyar, que enguany celebrarà la seva cinquena edició avui i demà. Al llarg del matí es van dur a terme diverses ponències sobre els nous paràmetres que es diagnostiquen a través de la llet relacionats amb la reproducció, les bones pràctiques energètiques en les explotacions, les malalties del postpart o les mesures preses a Catalunya davant la crisi del sector, entre altres. Després es va fer una taula rodona i un col·loqui amb els assistents.

La cloenda de la jornada va anar acompanyada del lliurament del reconeixement al mèrit a la promoció del sector lleter, que enguany va rebre l'escola Bell-lloc del Pla de Girona per la seva tasca rellevant en la formació professional agrària de la majoria de responsables de les granges del municipi.

L'entrega del guardó, que van recollir l'actual director de l'escola, Ignasi Canals, així com els exprofessors Frederic Gómez Pardo i Jesús Domingo, va anar a càrrec del subdirector general de Ramaderia de la Generalitat de Catalunya, Joaquim Xifra, de l'alcaldessa del municipi, Cristina Mundet, i del president de Productors de llet Vall d'Onyar, Josep Lleal.