L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) va desmentir ahir, que els veïns de Sant Dalmai siguin els culpables de les pudors que han afectat, les últimes setmanes, la capçalera del riu Onyar, tal i com va publicar Diari de Girona dissabte passat. Segons va aclarir ahir l'ens, les aigües residuals provinents del nucli urbà de Sant Dalmai actualment «no reben tractament» perquè no disposa de depuradora. «Això fa que en períodes perllongats de sequera i amb els rius amb poc cabal i amb menys capacitat de dilució es puguin originar de manera puntual olors més intenses» explicava l'ACA. «En cap cas acusem ningú i menys els veïns de Sant Dalmai» de les olors.

A més, segons l'ens, aquestes aigües conflueixen en el mateix punt de l'Onyar que les provinents d'una empresa càrnia local. Un punt on un veí va alertar que l'aigua es trobava plena de residus i que desprenia fortes pudors. L'ACA va recordar que en aquest moment «no hi ha constància de cap anomalia» en els abocaments de l'empresa càrnia, però que seguiran fent inspeccions.

Respecte a la resolució del sanejament d'aquest nucli, l'ACA té prevista una actuació en la seva planificació, que es podria dur a terme a partir del 2021.