Blanes recuperarà el camí de ronda de cala Bona pels dos costats

El consistori disposarà d'uns 250.000 euros per actuar tant en direcció a Blanes com a Lloret

20.10.2016 | 15:19
Blanes recuperarà el camí de ronda de cala Bona pels dos costats

L'Ajuntament de Blanes recuperarà dos trams del camí de ronda que connecta amb cala Bona (oficialment cala Sant Francesc) a banda i banda. Així ho va confirmar ahir la regidora d'Urbanisme, Pepa Celaya (PSC) qui va avançar que podran fer aquesta actuació gràcies a una subvenció d'uns 250.000 euros procedents del Pla del Foment del Turisme de la Generalitat. «Amb aquests diners no hi comptàvem, i això ens permetrà actuar a banda i banda del camí de ronda que connecta a ca la Bona», va explicar Celaya, qui va recordar que actualment aquests trams són innaccessibles.

Així, segons l'edil blanenca, a la part que va de la cala fins als jardins de Marimurtra (direcció Blanes) s'obrirà la porta que el propietari d'una finca ubicada al costat dels jardins mantenia tancada i que interrompia la continuïtat del camí. «Això ens permetrà obrir un accés entre aquesta finca i els jardins i ampliar el camí ?de propietat municipal des dels anys 90? amb uns terrenys que ens cedeix el jardí botànic», va precisar Celaya, qui va concretar que després caldrà «continuar el camí» que ara no té sortida, fins que arribi al carrer de l'Ermita. «El projecte el tenim exposat al perfil de contractant i no tenim data prevista d'execució» va explicar la regidora d'Urbanisme.

Pel que fa al camí en direcció a Lloret, que està tancat amb una reixa des de fa cinc anys, el consistori té previst obrir tot el tram que els permeti Protecció Civil. «Actualment aquest camí està molt malament, no hi ha barana i hi ha molta sorra acumulada dels despreniments. Sabem que no es pot ampliar, però volem millorar-lo tant com ens sigui possible», va puntualitzar Celaya, qui va avançar també que demanaran ajuda econòmica al Departament de Costes de la Generalitat.

L'antic equip de govern encapçalat per Josep Marigó (PSC) es va comprometre el 2014 a obrir aquest tram abans de la festa de Sant Joan d´aquell any, però finalment, l'obra va quedar pendent.

Actuació a la cala
D'altra banda, també està previst que el pròxim mes de gener comencin les obres de millora i pavimentació de la part del camí de ronda que passa per la cala Sant Francesc i a també a l'accés de l'ermita, i que compta amb un pressupost total de 216.211,19 euros.

El projecte, que va ser aprovat per junta de govern local el passat 29 de setembre i ja es troba en fase de licitació, preveu: suavitzar i reparar les escales al camí de baixada de l'ermita fins a la cala, embellir el passeig reparant el paviment, il·luminar tot l'espai i ampliar els serveis públics actuals. «El 2015, ja es va fer una primera actuació de millora en el passeig», va explicar Celaya qui va subratllar que aquest pressupost sortirà en part dels 705.000 euros que la concessionària del bar de la cala Sant Francesc va pagar a l'Ajuntament en concepte de cànon. «A més a més, el restaurant pagarà directament uns 30.000 euros per arreglar la rampa d'accés que permet arribar a aquest establiment», va precisar la regidora qui va afegir que el consistori preveu tenir les obres enllestides abans de Setmana Santa.

De la resta del cànon, l'Ajuntament blanenc ja va invertir uns 37.000 euros a reformar el mòdul de primers auxilis de la Cala o uns 130.000 euros a netejar les pintades del castell de Sant Joan, entre altres actuacions.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

La Selva

Hospital Comarcal de Blanes
Mor una nena a l´hospital de Blanes mentre esperava una ambulància pediàtrica

Mor una nena a l´hospital de Blanes mentre esperava una ambulància pediàtrica

La menor, de vuit anys, hauria ingressat al centre hospitalari cap a les quatre de la matinada, on...

La candidatura de Breda és escollida Vila Gegantera Gironina l´any 2018

Breda serà Vila Gegantera Gironina de l'any 2018. Així ho va donar a conèixer ahir el consistori...

Dues unitats pediàtriques per a tot Catalunya

A tot Catalunya només hi ha dues ambulàncies pediàtriques, les dues amb base a Barcelona, a...

Almenys un intoxicat per fum en l´incendi d´una casa a Tossa

Almenys un intoxicat per fum en l´incendi d´una casa a Tossa

Les flames han afectat la planta baixa i el garatge

Un alemany pateix cremades de segon grau en incendiar-se la seva caravana a Blanes

Un alemany pateix cremades de segon grau en incendiar-se la seva caravana a Blanes

Segons va explicar l'home, de 60 anys, el foc es va iniciar quan va manipular una ampolla de butà...

Dues unitats pediàtriques per a tot Catalunya

Compten amb un tècnic en emergències sanitàries, una infermera i un metge, tots amb formació...

Enllaços recomanats: Premis cinema