Blanes recuperarà el camí de ronda de cala Bona pels dos costats

El consistori disposarà d'uns 250.000 euros per actuar tant en direcció a Blanes com a Lloret

20.10.2016 | 15:19
Blanes recuperarà el camí de ronda de cala Bona pels dos costats

L'Ajuntament de Blanes recuperarà dos trams del camí de ronda que connecta amb cala Bona (oficialment cala Sant Francesc) a banda i banda. Així ho va confirmar ahir la regidora d'Urbanisme, Pepa Celaya (PSC) qui va avançar que podran fer aquesta actuació gràcies a una subvenció d'uns 250.000 euros procedents del Pla del Foment del Turisme de la Generalitat. «Amb aquests diners no hi comptàvem, i això ens permetrà actuar a banda i banda del camí de ronda que connecta a ca la Bona», va explicar Celaya, qui va recordar que actualment aquests trams són innaccessibles.

Així, segons l'edil blanenca, a la part que va de la cala fins als jardins de Marimurtra (direcció Blanes) s'obrirà la porta que el propietari d'una finca ubicada al costat dels jardins mantenia tancada i que interrompia la continuïtat del camí. «Això ens permetrà obrir un accés entre aquesta finca i els jardins i ampliar el camí –de propietat municipal des dels anys 90– amb uns terrenys que ens cedeix el jardí botànic», va precisar Celaya, qui va concretar que després caldrà «continuar el camí» que ara no té sortida, fins que arribi al carrer de l'Ermita. «El projecte el tenim exposat al perfil de contractant i no tenim data prevista d'execució» va explicar la regidora d'Urbanisme.

Pel que fa al camí en direcció a Lloret, que està tancat amb una reixa des de fa cinc anys, el consistori té previst obrir tot el tram que els permeti Protecció Civil. «Actualment aquest camí està molt malament, no hi ha barana i hi ha molta sorra acumulada dels despreniments. Sabem que no es pot ampliar, però volem millorar-lo tant com ens sigui possible», va puntualitzar Celaya, qui va avançar també que demanaran ajuda econòmica al Departament de Costes de la Generalitat.

L'antic equip de govern encapçalat per Josep Marigó (PSC) es va comprometre el 2014 a obrir aquest tram abans de la festa de Sant Joan d´aquell any, però finalment, l'obra va quedar pendent.

Actuació a la cala
D'altra banda, també està previst que el pròxim mes de gener comencin les obres de millora i pavimentació de la part del camí de ronda que passa per la cala Sant Francesc i a també a l'accés de l'ermita, i que compta amb un pressupost total de 216.211,19 euros.

El projecte, que va ser aprovat per junta de govern local el passat 29 de setembre i ja es troba en fase de licitació, preveu: suavitzar i reparar les escales al camí de baixada de l'ermita fins a la cala, embellir el passeig reparant el paviment, il·luminar tot l'espai i ampliar els serveis públics actuals. «El 2015, ja es va fer una primera actuació de millora en el passeig», va explicar Celaya qui va subratllar que aquest pressupost sortirà en part dels 705.000 euros que la concessionària del bar de la cala Sant Francesc va pagar a l'Ajuntament en concepte de cànon. «A més a més, el restaurant pagarà directament uns 30.000 euros per arreglar la rampa d'accés que permet arribar a aquest establiment», va precisar la regidora qui va afegir que el consistori preveu tenir les obres enllestides abans de Setmana Santa.

De la resta del cànon, l'Ajuntament blanenc ja va invertir uns 37.000 euros a reformar el mòdul de primers auxilis de la Cala o uns 130.000 euros a netejar les pintades del castell de Sant Joan, entre altres actuacions.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

La Selva

L'Hospital Comarcal de Blanes.
Salut preveu identificar la setmana que ve l'origen del brot de legionel·losi de Blanes

Salut preveu identificar la setmana que ve l'origen del brot de legionel·losi de Blanes

El secretari de Salut Pública afirma que han esterilitzat torres de refrigeració i han tancat...

Lloret retira les mesures de seguretat instal·lades arran dels atemptats

Lloret retira les mesures de seguretat instal·lades arran dels atemptats

El consistori conservarà els blocs de formigó a les zones més transitades, com el centre històric

Vilobí reconeix el fundador de la cooperativa La Fageda

Prop d'un centenar de professionals del sector lleter van participar ahir a la Jornada...

Retallen el circuit de motocròs de Santa Coloma per poder legalitzar-lo

Retallen el circuit de motocròs de Santa Coloma per poder legalitzar-lo

Els responsables del circuit de motocròs de Santa Coloma de Farners, a Can Mariano, han...

Lloret retira part de les tanques instal·lades arran dels atemptats gihadistes

El consistori però les manté als punts amb més afluència de gent

Les persones afectades pel brot de legionel·losi de Blanes ja arriben a 12

Quatre ja van rebre l'alta mèdica, set continuen hospitalitzades mentre que una dona de 83 anys va...

Enllaços recomanats: Premis cinema