Blanes recuperarà el camí de ronda de cala Bona pels dos costats

El consistori disposarà d'uns 250.000 euros per actuar tant en direcció a Blanes com a Lloret

20.10.2016 | 15:19
Blanes recuperarà el camí de ronda de cala Bona pels dos costats

L'Ajuntament de Blanes recuperarà dos trams del camí de ronda que connecta amb cala Bona (oficialment cala Sant Francesc) a banda i banda. Així ho va confirmar ahir la regidora d'Urbanisme, Pepa Celaya (PSC) qui va avançar que podran fer aquesta actuació gràcies a una subvenció d'uns 250.000 euros procedents del Pla del Foment del Turisme de la Generalitat. «Amb aquests diners no hi comptàvem, i això ens permetrà actuar a banda i banda del camí de ronda que connecta a ca la Bona», va explicar Celaya, qui va recordar que actualment aquests trams són innaccessibles.

Així, segons l'edil blanenca, a la part que va de la cala fins als jardins de Marimurtra (direcció Blanes) s'obrirà la porta que el propietari d'una finca ubicada al costat dels jardins mantenia tancada i que interrompia la continuïtat del camí. «Això ens permetrà obrir un accés entre aquesta finca i els jardins i ampliar el camí ?de propietat municipal des dels anys 90? amb uns terrenys que ens cedeix el jardí botànic», va precisar Celaya, qui va concretar que després caldrà «continuar el camí» que ara no té sortida, fins que arribi al carrer de l'Ermita. «El projecte el tenim exposat al perfil de contractant i no tenim data prevista d'execució» va explicar la regidora d'Urbanisme.

Pel que fa al camí en direcció a Lloret, que està tancat amb una reixa des de fa cinc anys, el consistori té previst obrir tot el tram que els permeti Protecció Civil. «Actualment aquest camí està molt malament, no hi ha barana i hi ha molta sorra acumulada dels despreniments. Sabem que no es pot ampliar, però volem millorar-lo tant com ens sigui possible», va puntualitzar Celaya, qui va avançar també que demanaran ajuda econòmica al Departament de Costes de la Generalitat.

L'antic equip de govern encapçalat per Josep Marigó (PSC) es va comprometre el 2014 a obrir aquest tram abans de la festa de Sant Joan d´aquell any, però finalment, l'obra va quedar pendent.

Actuació a la cala
D'altra banda, també està previst que el pròxim mes de gener comencin les obres de millora i pavimentació de la part del camí de ronda que passa per la cala Sant Francesc i a també a l'accés de l'ermita, i que compta amb un pressupost total de 216.211,19 euros.

El projecte, que va ser aprovat per junta de govern local el passat 29 de setembre i ja es troba en fase de licitació, preveu: suavitzar i reparar les escales al camí de baixada de l'ermita fins a la cala, embellir el passeig reparant el paviment, il·luminar tot l'espai i ampliar els serveis públics actuals. «El 2015, ja es va fer una primera actuació de millora en el passeig», va explicar Celaya qui va subratllar que aquest pressupost sortirà en part dels 705.000 euros que la concessionària del bar de la cala Sant Francesc va pagar a l'Ajuntament en concepte de cànon. «A més a més, el restaurant pagarà directament uns 30.000 euros per arreglar la rampa d'accés que permet arribar a aquest establiment», va precisar la regidora qui va afegir que el consistori preveu tenir les obres enllestides abans de Setmana Santa.

De la resta del cànon, l'Ajuntament blanenc ja va invertir uns 37.000 euros a reformar el mòdul de primers auxilis de la Cala o uns 130.000 euros a netejar les pintades del castell de Sant Joan, entre altres actuacions.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

La Selva

Més d´un segle endolcint la Cellera

Tanca la Pastisseria Vila, després de 111 anys d'història i tres generacions familiars

La justícia autoritza el govern de Lloret a obrir el camí de ronda a Can Juncadella

La justícia autoritza el govern de Lloret a obrir el camí de ronda a Can Juncadella

Tancat des de l'any 2009, el consistori té ara 15 dies per recuperar aquest tram d'ús públic que...

Un pare de Blanes denuncia que la seva exparella té «segrestada» la seva filla de 8 anys a Rússia

Assegura que no veu la nena des del gener i carrega contra els jutjats perquè ja els va advertir...

Lloret abaixa un 20% els preus de la piscina i guanya 470 abonats

Lloret abaixa un 20% els preus de la piscina i guanya 470 abonats

El director de la instal·lació creu que els primers guanys es podrien notar a partir del 2020

Vidreres obté una subvenció d´uns 1.900 euros per comprar una pala llevaneus

L'Ajuntament de Vidreres ha obtingut una subvenció de 1.853,44 euros de la Diputació de Girona,...

Reparteixen lots de productes d´higiene i neteja als ajuntaments

Reparteixen lots de productes d´higiene i neteja als ajuntaments

El Consell Comarcal de la Selva va iniciar ahir la distribució de lots de productes de...

Enllaços recomanats: Premis cinema