L'empresa Aqualia, que gestiona el Servei Municipal d'Aigües d'Anglès, va acabar ahir d'instal·lar la nova canonada que substituirà la que es va rebentar el passat 5 de setembre i que va deixar sense aigua diversos veïns del carrer Indústria. Segons va informar el govern municipal (CiU-AM) en el moment dels fets, l'antiga canonada tenia més de 40 anys i una de les causes de l'esquerda que va provocar el posterior trencament podria haver estat el terratrèmol de 3,6 graus de magnitud que es va produir el 4 de setembre i que va afectar diversos pobles de la comarca.

Així, segons va explicar ahir el govern local, la canonada s'ha instal·lat el tram que va des del carrer del Nord fins passat el carrer Eixample i està previst que a finals de setmana es col·loquin els panots i es pugui circular així, per la vorera. «En total s'han renovat 112 metres de canonada, acabant així amb les avaries produïdes últimament i garantint un millor servei als veïns de la zona, concretament dels carrers Indústria, plaça Catalunya, plaça dels Hort, carrer del Nord i de l'Eixample» informava ahir l'equip de govern a través de les xarxes socials, on també s'especifica que l'empresa ha instal·lat noves vàlvules per sectoritzar la xarxa. «Ara tot estava connectat a una mateixa vàlvula i s'havia de tallar l'aigua a tots els veïns. Amb aquest sistema, si s'ha de fer un tall d'aigua per fer reparacions, seran molt pocs els veïns afectats» va explicar el regidor de Comunicació, Jordi Pibernat.

L'obra va durar dues setmanes i es va utilitzar una màquina excavadora especial, per tal «d'agilitzar» les tasques, tenint en compte que la zona afectada és una de les més transitades de la localitat.