La Guàrdia Civil ha detingut un fugitiu a Lloret de Mar. Estava reclamat internacionalment per un delicte de suborn al seu país, Azerbaidjan.

El fugit de la justícia, A.Mustafayev, té 61 anys i estava en cerca i captura perquè havia actuat com a intermediari en el suborn que es va fer el setembre de l'any 2015 per part d'un empresari a un alt càrrec del Ministeri de Seguretat Nacional d'Azerbaidjan. Segons la Guàrdia Civil, la quantitat del suborn al polític va ser de 285.000 dòlars.

La investigació policial per determinar si el fugitiu era a Espanya va començar després que es detectés la presència de persones del seu entorn a Barcelona.

Després de seguir diverses pistes durant diversos mesos, es va trobar un rastre determinant en un casino de la Costa Brava. Dies després, es va explotar l'operació anomenada Mustafayev i el fugitiu va ser localitzat i detingut a Lloret de Mar.

Set fugitius arrestats

La Guàrdia Civil, en diverses operacions portades a terme en diverses províncies, ha detingut set persones reclamades per la Justícia amb ordres de detenció europees i internacionals de diferents països.

L'estreta col·laboració i intercanvi d'informació amb organismes de cooperació internacional i policies d'altres estats, asseguren des del cos policial, augmenta l'efectivitat en la captura de delinqüents que busquen fugir de la justícia en els seus països d'origen.

Els detinguts, acusats per diversos delictes, estaveb reclamats per les autoritats judicials de Portugal, Suècia, Colòmbia, Azerbaidjan, Irlanda i Itàlia. Han estat posats a disposició de l'Audiència Nacional, iniciant-se els tràmits per a la seva extradició i lliurament als països reclamants.

Totes les operacions han estat desenvolupades per l'Equip de fugits de la Justícia de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil i per agents del mateix cos de la Rioja, Madrid, Alacant, Girona, Granada, Màlaga i Barcelona. El cos policial també ha comptat amb la col·laboració de l'Oficina Central Nacional d'Interpol i SIRENE.