La biblioteca de Lloret de Mar, ubicada dins de la Casa de Cultura d'aquesta localitat gironina, va inaugurar ahir un servei pioner a Espanya de préstec de fotografies artístiques que permet als usuaris emportar-se una instantània a casa durant un mes. Totes les imatges que apareixen al catàleg, un total de 35 que se substitueixen per unes altres 35 cada mig any, han estat premiades en el concurs internacional de fotografia de naturalesa Montphoto.

L'alcalde de Lloret de Mar, Jaume Dulsat, va signar ahir el conveni que avala aquesta iniciativa i va destacar que aquesta biblioteca es converteix en la primera d'Espanya a oferir aquesta possibilitat als usuaris. Dulsat va subratllar que les fotografies que s'ofereixen en préstec són «obres d'art que no tenen res a veure amb les que pot fer qualsevol aficionat» i va ser el primer a estrenar el servei. El president de l'associació Montphoto, Paco Membrives, va explicar que, a més de permetre que els ciutadans gaudeixin durant un mes a casa seva d'una obra fotogràfica, aquesta iniciativa exerceix també «divulgació mediambiental» a través de les imatges, totes elles de naturalesa. El president de Montphoto va detallar que aquest servei ja es presta a països com França o el Regne Unit.

El préstec que ahir va posar en marxa Lloret rep el nom de Gea pel contingut de les instantànies relacionat amb la naturalesa. Les fotografies es divideixen en set temàtiques: naturalesa diminuta, art natural, un món d'aigua, somnis de muntanya, fauna salvatge, paisatges inspiradors i la bellesa.