El grup municipal d'ICV-EUiA ha presentat una moció al ple de l'Ajuntament de Lloret de Mar que se celebra avui a la tarda perquè el consistori declari els tres nius de metralladora de la finca de Can Carravana com elements d'interès històrico-artístic, amb l'objectiu que se'n garanteixi la conservació, ja que formen part de la memòria històrica de la vila selvatana.

La moció exposa que «es tracta d'estructures fetes amb ciment armat i que acaben amb les típiques mitges esferes o cúpules i, encara que popularment se'ls ha anomenat búnquers, són nius de metralladora».

Construïts per l'exercit republicà, aquests nius de metralladora «conserven l'estructura original i, encara es poden trobar tal com eren quan es van construir». No obstant això, tenen cert punt de degradació per pintades i presència de gran quantitat de deixalles, cosa que ICV-EUiA atribueix «a la manca de polítiques proteccionistes i de conservació». Per això, el grup d'Iniciativa, a l'oposició, proposa la seva catalogació i protecció dels nius de metralladora i el conjunt que formen amb els passadissos que s'estenen per sota del bosc.