L'Ajuntament de Blanes i la Fundació Privada Carl Faust segueixen en converses per arribar a un acord per a l'expropiació dels 80.500 metres quadrats de bosc que es troben entre el Jardí Botànic Marimurtra i el castell de Sant Joan, i que estan qualificats com a zona verda. L'Ajuntament no té liquiditat per pagar en efectiu l'import de l'expropiació -taxada entre set i vuit milions d'euros en dos peritatges judicials, ha exposat el gerent del Jardí, Josep Borrell-, de manera que des de fa anys busquen la fórmula per cobrir aquest valor amb una permuta urbanística.

La darrera proposta que treballa l'Ajuntament ha explicat l'alcalde, Miquel Lupiáñez, és a través de la revisió del POUM que han engegat, la qual ampliaria els drets urbanístics que tindria la Fundació respecte d'una primera oferta, que l'entitat va descartar. Aquesta primera oferta que es va incloure al POUM el 2009 era un polígon d'actuació urbanístic discontinu que afectava el citat bosc i el sector del Molí d'Avall. L'Ajuntament oferia una permuta del bosc per un solar que hi ha al costat del CAP II perquè la Fundació hi edifiqués amb una alçada de quatre plantes. La Fundació no hi va estar d'acord i va portar aquesta modificació al jutjat, que va anul·lar-la. D'aquesta manera, l'Ajuntament ha hagut de buscar una altra permuta més àmplia i, ara, treballa per oferir a la Fundació un solar més -també al costat del CAP II- i incrementar en una planta els edificis que s'hi poden construir. A més d'aquesta ampliació dels drets urbanístics, l'oferta es complementa amb la possibilitat que la Fundació destini 18.059 metres quadrats dels 80.500 del bosc a equipaments del Jardí.

Borrell ha exposat que la Fundació està totalment oberta a la negociació i que és un tema que s'ha de resoldre després de tants d'anys -la Fundació, tal i com recull la llei, va demanar l'expropiació de la zona verda l'any 2006-, però insisteix que l'oferta de l'Ajuntament ha de respectar el valor que els dos peritatges judicials donen al bosc. Una situació que, entén el gerent del Jardí, no es dóna ni en la proposta del 2009 ni en la que que actualment hi ha sobre la taula. L'alcalde, per la seva banda, defensa la necessitat d'arribar a un consens.