Blanes incorporarà un reglament a la Taula pel Dret a l'Habitatge

Durant la trobada també es van tractar les gestions amb les entitats bancàries en matèria d'habitatge social

10.11.2016 | 07:26
Els membres de la Taula durant la darrera reunió

La Taula Local Pel Dret a l'Habitatge i la Pobresa Energètica de Blanes tindrà un reglament. Segons va informar ahir l'Ajuntament, així es va donar a conèixer en la darrera trobada d'aquest òrgan constituït el 2012, durant la qual es va lliurar un esborrany d'aquest reglament a tots els seus membres que podran fer aportacions fins al 30 de novembre.

La idea és que finalment s'aprovi en sessió plenària, amb l'objectiu que sigui comptant amb la unanimitat de totes les forces polítiques municipals. El reglament inclou tant el preàmbul i els antecedents de la seva creació com el marc normatiu i legal que l'empara.

Entre ells, la Llei aprovada al 2015 de mesures urgents per afrontar l'emergència en l'àmbit de l'habitatge i la pobresa energètica, que té com objecte establir procediments extrajudicials per a resoldre situacions definides com d'exclusió social residencial, entre altres aspectes.

Altres novetats que es van donar a conèixer durant la darrera trobada és la intenció que té l'Ajuntament de Blanes de posar en marxa de cara al 2017, amb càrrec als pressupostos d'aquest proper any, dues noves figures dins la Borsa de Mediació. Es tracta del Mediador i de l'Assessor Jurídic que pugui fer acompanyament a les persones. Igualment, es va informar sobre l'elaboració que s'està fent de noves normes internes de l'Àrea d'Acció Social pel que fa als Comptadors d'Aigua Solidari

Gestions amb el banc

Respecte a les gestions que s'estan mantenint des de l'Ajuntament de Blanes amb les entitats financeres en matèria de vivendes i pisos de lloguer social estan obtenint diversos fruits. CaixaBank ha fet algun lloguer social a persones que ocupaven habitatges i eren usuàries dels Serveis Socials.

En canvi, no ofereixen lloguers si la finca ocupada té un valor concret per a l'entitat. En el cas de Bankia, ajorna els llançaments de famílies vulnerables si s'envia informe des dels Serveis Socials municipals, a l'espera de trobar una alternativa d'habitatge.

Actualment el seu compromís és que cedirà dos o tres pisos a l'Ajuntament de Blanes abans acabi l'any. Per últim, en el cas del BBVA se'ls va preguntar sobre la cessió de més de 1.800 pisos que havien fet a la Generalitat i van respondre que l'Ajuntament s'ha de posar en contacte amb el govern català, una gestió que encara està pendent de resposta.
Per primera vegada va poder participar en aquesta Taula, un representant de la PAHC.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema