Un jutge revoca la sanció que havia imposat Blanes a una treballadora

Un tècnic li va demanar que substituís una altra empleada durant 2 dies i ella s'hi va negar

11.11.2016 | 07:19

El jutge del Social número 1 de Girona ha revocat la sanció que havia imposat l´Ajuntament de Blanes a una treballadora del departament de Turisme per negar-se a fer unes hores extra. La demandant va interposar la demanda el 22 d´octubre del 2014 i durant l´acte de la vista, segons diu el magistrat, l´Ajuntament va mantenir la sanció. La demandant, que és delegada del sindicat CSIF, treballava com a auxiliar administrativa a l´Ajuntament des de l´any 2010 i per decret d´alcaldia va rebre una sanció per amonestació «per incompliment del deure per negligència o descuit inexcusable».

D´entrada li demanaven una suspensió de feina i sou de sis mesos i finalment, durant la fase d´instrucció es va acabar amb una amonestació. La treballadora durant el procés ha estat defensada per l´advocat Jordi Colomer. La sanció es remunta al 27 de juny quan un tècnic assessor de turisme de l´Ajuntament de Blanes, «que llavors no era superior jeràrquic de la demandant», ressalta la sentència, li va dir a la dona que havia mort un parent de segon grau d´una companya i que per això entre el 28 i 29 de juny l´hauria de substituir.

Aquest tècnic va amparar-se que era un fet de «força major» i li va demanar que aquells dies treballés al punt d´informació dels Pins. La demandant però no hi va anar perquè estava treballant «de forma ininterrompuda des del 23 de juny i segons el calendari laboral el 28 i 29 de juny li corresponia descansar». En els fets provats de la interlocutòria també es descriu que el mes de juny de 2014 en els dos punts d´atenció turística de Blanes hi havia quatre treballadors, que «un d´ells sempre estava de vacances en època estival» i que «abans i després que l´Ajuntament imposés la sanció a la treballadora, els punts d´informació havien estat tancats dies concrets per motius lleus».

El jutge diu que d´entrada el tècnic de turisme «no ostentava la condició de superior jeràrquic de la demandant i per tant no estava habilitat per prendre la decisió» de dir-li que treballés. I a més, el jutge destaca que en el moment dels fets «la major part dels temps hi havia un treballador per punt d´atenció» turística. També destaca que la situació descrita «no constitueix una circumstància imprevista o de força major». A més, recull l´article 18 del conveni del personal laboral de l´Ajuntament, diu el magristat sobre les conseqüències de no acceptar fer hores extra, en l´article això no constitueix una «infracció laboral». Per tot això, el jutge retira la sanció a la treballadora. La sentència és ferma.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

La Selva

La policia va haver de forçar la porta del vehicle.
La policia de Tossa rescata un gos que estava tancat dins d'un cotxe

La policia de Tossa rescata un gos que estava tancat dins d'un cotxe

Els agents van haver de forçar la porta del vehicle, ja que l'animal començava a mostrar símptomes...

Lloret requereix ara a totes les discoteques que acreditin que garanteixen la seguretat

Lloret requereix ara a totes les discoteques que acreditin que garanteixen la seguretat

L'alcalde, Jaume Dulsat, adverteix que la reobertura del St. Trop' «no serà immediata» perquè...

Petició de condemna pels responsables

El ministre italià d'Exteriors, Angelino Alfano, va demanar ahir al seu homòleg espanyol, Alfonso...

El poble del jove es vol personar com a acusació popular en el procés judicial

El poble del jove es vol personar com a acusació popular en el procés judicial

Recullen firmes per demanar al Govern italià que doni suport a la família Ciatti en la seva...

Lloret requerirà a les discoteques que acreditin que compleixen les mesures de seguretat

Lloret requerirà a les discoteques que acreditin que compleixen les mesures de seguretat

L'alcalde ja adverteix que la reobertura del St. Trop "no serà immediata" perquè abans caldrà...

Enllaços recomanats: Premis cinema