L'impacte del port a Tossa centrarà el debat entre opositors i defensors

L'acte, organitzat per l'equip de govern (TU), es farà el pròxim dissabte, de sis de la tarda a nou del vespre, a l'edifici de La Nau

11.11.2016 | 07:19

L'impacte econòmic, turístic o ecològic del projecte de construcció d'un port esportiu, un hotel de cinc estrelles i quatre xalets a Tossa de Mar, centrarà el debat públic entre defensors i opositors que se celebrarà el pròxim dissabte, vuit dies abans de la consulta popular del 20 de novembre. Convocat per l'equip de govern (TU), aquest acte es farà de les sis de la tarda a les nou del vespre, a l'edifici La Nau i estarà moderat per la periodista Carme Martínez.

Segons va informar ahir l'Ajuntament de Tossa de Mar a través d'un comunicat, el debat constarà de tres grans blocs: Impacte social, econòmic i turístic del projecte; Impacte ecològic i territorial del projecte; i un torn obert de preguntes. Està previst que l'acte s'iniciï amb una explicació de per què s'ha organitzat una consulta popular que es desconeix, de moment, qui la realitzarà.

El debat continuarà amb la intervenció dels portaveus de la part defensora del projecte, amb una durada de deu minuts, després dels quals, amb el mateix temps, intervindran els opositors. Després s'obrirà un torn de rèplica i contrarèplica de cinc minuts cadascun.

Aquest esquema es repetirà a cada bloc. Seguidament es donarà veu a les organitzacions que han manifestat la voluntat de formar part del procés de consulta, situats en una «fila zero» (amb 8 o 10 persones). Al final de l'acte, s'obrirà el torn de preguntes del públic.

Pel que fa al número de representants a la taula de debat es limitaran a dos de cada part per -segons el govern local- «facilitar la fluïdesa i claredat en la informació a subministrar als assistents». Cap de les dues parts havia fet públic ahir, qui serien els seus representants en aquest acte de campanya.

Recta final de la campanya

Aquest debat es podrà seguir en directe per TV Tossa i Ràdio Tossa, i serà un dels últims actes de la campanya iniciada el passat 13 de setembre i que finalitzarà el dissabte, 19 de novembre, el dia abans de la celebració de la consulta popular en la qual 4.853 tossencs decidiran si el govern local ha d'iniciar o no els tràmits per modificar el POUM per tal de possibilitar la construcció del port esportiu darrere d'Es Codolar amb tres dàrsenes i 453 amarres -entre altres infraestructures-, un hotel de cinc estrelles a l'antic camí de Lloret o quatre xalets de luxe i els seus accessos.

La votació es farà a la primera planta de l'edifici La Nau de deu del matí a dues del migdia i de quatre de tarda a vuit del vespre. Hi haurà dues meses de consulta i el pronunciament que resulti, es considerarà l'expressió majoritària de la voluntat popular sempre i quan se superi el 15% de participació del nombre total de persones cridades a participar. Superat aquest percentatge de participació, es considerarà expressió majoritària de la voluntat popular aquella opció que superi el 50% dels vots totals emesos.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

La Selva

L'hotel va tapar els desperfectes amb una lona.
Cau una part del fals sostre d'un hotel de quatre estrelles de Lloret de Mar

Cau una part del fals sostre d'un hotel de quatre estrelles de Lloret de Mar

L'incident es va produir cap a les onze de la nit a la recepció de l'establiment hoteler, situat a...

Reobre la discoteca St. Trop´ de Lloret després d´aixecar-se el tancament cautelar

Reobre la discoteca St. Trop´ de Lloret després d´aixecar-se el tancament cautelar

L'Ajuntament avala la memòria de seguretat i el pla d'autoprotecció del local d'oci nocturn, que...

El «fet puntual» de gairebé cada estiu?

No em semblen del tot precises les declaracions del president de l'Associació de bars i...

Un lloretenc elabora la maqueta d´un vaixell indià en només nou mesos

Un lloretenc elabora la maqueta d´un vaixell indià en només nou mesos

La rèplica de l'embarcació, construïda per Jordi Rocas, té una dimensió aproximada...

Lloret de Mar bloqueja amb tanques de formigó els accessos a les zones d´afluència de vianants

Lloret de Mar bloqueja amb tanques de formigó els accessos a les zones d´afluència de vianants

L'Ajuntament ha decidit activar el protocol establert després de l'atropellament massiu a...

Lloret de Mar aixeca el tancament cautelar de la discoteca St. Trop, que reobrirà aquesta nit

Lloret de Mar aixeca el tancament cautelar de la discoteca St. Trop, que reobrirà aquesta nit

L'Ajuntament ha avalat la memòria de seguretat i el pla d'autoprotecció del local, que inclou la...

Enllaços recomanats: Premis cinema