Operació policial al centre de Tordera per detenir un home que ahir s´havia atrinxerat en un pis després de fugir d´un control de la Policia Local. Va estar fins a tres hores en una terrassa d´un immoble del centre del poble. Finalment, els agents del Grup Especial d´Intervenció (GEI) dels Mossos van activar un operatiu que va culminar amb la seva detenció.

Hi havia diverses fonts que apuntaven que l´home anava armat, però, segons els Mossos, encara està per concloure aquesta afirmació perquè no en van localitzar cap en els voltants ni en el pis. A banda de la detenció de l´individu atrinxerat, se´n van fer quatre més durant el matí. Les dues primeres, quan va ocórrer la fugida dels cinc homes de la Policia Local. I la resta després. Un dels tres detinguts portava una arma de foc tipus detonador.

Els cinc detinguts són de diverses nacionalitats i se´ls considera delinqüents comuns. Per ara, la Policia Local i els Mossos d´Esquadra els acusen de ser els presumptes autors d´un delicte de tinença d´armes. Tampoc es descarta que els puguin imputar més delictes, ja que s´investiga si durant la matinada o nit anterior havien participat d´algun fet delictiu. De fet la policia local creu que volien robar a la farmàcia del poble.

Els fets es remunten ahir cap a a la matinada, quan agents de la Policia Local de Tordera estaven fent controls en una de les entrades del poble i van veure un vehicle sospitós amb cinc individus a la zona de la plaça de l´Església.

En aquell moment, els agents locals van observar dos individus que s´havien posicionat a tocar la farmàcia. En veure els agents, segons va explicar el cap de la Policia Local de Tordera, Jordi Cases, a Ràdio Tordera, un tercer home que era a dins del cotxe va fer un gest per treure una arma de foc. Arran d´això van veure que intentaven robar a la farmàcia, van detenir tres dels individus mentre que els altres dos van escapar-se. A partir d´aquí la col·laboració ciutadana va ser clau perquè va alertar la policia per on s´havien escapolit la resta d´homes.

Els Mossos van rebre l´alerta de la Policia Local i també es van activar ràpidament. Un dels homes va ser detingut ràpidament però l´altre es va tardar tres hores perquè es va atrinxerar en una terrassa d´un pis. Davant d´aquesta situació, agents de l´Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) van acordonar la zona i la gent va quedar confinada a casa seva. Al mateix temps que agents del Grup Especial d´Intervenció (GEI) van activar un operatiu. L´home, que s´havia enfilat des del pis fins a una galeria per amagar-se, no volia sortir i segons els Mossos, finalment el van poder convèncer i detenir. La investigació continua oberta.