L'equip de govern de Tossa de Mar (TU) va desmentir ahir que es pugui començar a treballar en l'execució del projecte de construcció d'un port, un hotel de cinc estrelles i quatre habitatges de luxe, el dia 21 de novembre, en cas que s'acabés celebrant la consulta popular, suspesa cautelarment, i que sortís guanyadora l'opció del «sí».

A través d'un comunicat, Tossa Unida (TU), va aclarir que «no comparteix» les declaracions fetes per part dels promotors, un dels quals, Isidre Ventura, va assegurar a Diari de Girona que començaria a treballar en el projecte el dia 21 de novembre, convençut que finalment es farà la consulta el dia 20.

«En el cas que el resultat de la consulta fos sí, l'Ajuntament iniciaria els tràmits de modificació de POUM» i per fer-ho, els promotors «haurien de complimentar tots els requeriments que marca la legislació urbanística vigent», va concretar l'equip de govern, recordant que la decisió final «correspondrà a les administracions que siguin competents en cada matèria».

Esgotaran totes les vies legals

Així mateix, el TU va assegurar ahir que «esgotarà totes les vies legals» perquè es pugui celebrar la consulta popular prevista per a diumenge, si finalment el jutge en manté la suspensió cautelar. De moment, el govern local va presentar ahir les al·legacions a aquesta resolució emesa dilluns pel Jutjat Contenciós Administratiu número 2 de Girona a petició de la delegada del Govern a Catalunya, María de los Llanos de Luna. Ara, el jutge tindrà tres dies per decidir si finalment aixeca aquesta suspensió, cosa que permetria la consulta a la qual estaven cridats a votar 5.853 tossencs.

A més, l'equip de govern va recordar que «sempre ha defensat el dret a poder votar i que la població s'expressi lliurement» fet que «contrasta amb l'actitud de l'oposició de CiU de Tossa i dels representants locals dels partits ERC i C's, i ara de l'Estat».

Crítiques de CiU al TU

Per la seva part, el grup municipal de CiU va denunciar ahir «l'ocultisme i l'opacitat de l'equip de govern» envers « tot el procés» de la consulta popular. «Volem manifestar que ens dol profundament que una eina que ha estat creada per incrementar la qualitat democràtica d'aquest país sigui utilitzada d'una forma tan barroera desvirtuant tota la seva raó de ser, per convertir-la en una eina de manipulació descarada de la ciutadania» van denunciar ahir els convergents a través d'un comunicat precisant que «no» estan en contra de les consultes populars no refrendàries.

Així, segons els convergents, el projecte del port es tracta d'un «pelotazo que el TU «intenta camuflar en el context dels continus atacs» per part del Govern espanyol contra el procés sobiranista. «No es pot permetre que la senyora alcaldessa -Gisela Saladich- es faci la víctima dient que l'Estat no ens deixa fer la consulta. S'ha de deixar ben clar que en aquest cas concret es tracta d'un defecte de forma en el procés de consulta» va criticar CiU, afegint que no és el mateix posar les urnes «per una demanada majoritària de la ciutadania, que fer-ho per la d'uns especuladors i disfressar-la d'interès públic».

En aquest sentit el grup a l'oposició va denunciar també que l'alcaldessa va participar del debat entre defensors i opositors sobre la consulta celebrat dissabte passat, sabent des de divendres que aquesta estava suspesa. «Va amagar aquesta informació tan transcendent als vilatans. Entenem que aquesta manera d'actuar és un engany i una burla al poble», va lamentar CiU.