El jutjat contenciós número 2 de Girona ha ratificat la suspensió cautelar de la consulta que l'Ajuntament de Tossa de Mar pretenia celebrar diumenge que ve dia 20 sobre la construcció d'un port, un hotel i quatre habitatges en aquesta localitat gironina.

L'acte del jutge d'avui ratifica la seva decisió cautelar de dilluns passat dia 14, que va suspendre la celebració del referèndum, arran d'un recurs presentat per l'Advocacia de l'Estat.

Segons l'acte del jutge, la decisió es deu al fet que un referèndum d'aquest tipus precisa "com a requisit previ per a la seva validesa" que compti "amb la preceptiva autorització del Govern", que té "competència exclusiva" en aquests assumptes.

"L'autorització per celebrar consultes populars ha de realitzar-se per l'Estat, sense que els òrgans municipals puguin 'per se' efectuar aquestes convocatòries", afegeix el text.

L'acte afegeix que ha de prevaler "l'interès general -compliment de la legalitat- per damunt de l'interès municipal" i imposa les costes d'aquesta actuació judicial a l'Ajuntament de Tossa de Mar.

L'alcaldessa Gisela Saladich havia manifestat que el procés estava emparat per la Llei catalana de consultes populars del 2014 i que, en tot cas, s'estaria davant un defecte de tramitació solucionable, encara que el jutge s'ha ratificat en la seva posició contrària a aquesta opinió.