L´Associació Amics de Tossa, integrants de la Plataforma «Diem No» al projecte de construcció d´un port, un hotel de cinc estrelles i quatre habitatges de luxe a Tossa de Mar va denunciar ahir «l´irregular comportament» de l´empresa promotora, anunciant l´obertura d´una bossa de treball durant la campanya. «Constitueix una actuació caciquil, demagògica i totalment irregular, alhora que una promesa enganyosa i d´impossible compliment» va criticar l´entitat a través d´un comunicat, recordant que la construcció i gestió d´un port «hauria d´ésser objecte de licitació pública».

En aquest sentit, un dels promotors, Isidre Ventura, va reafirmar ahir a Diari de Girona, que la seva intenció segueix essent «tenir la borsa de treball a punt dilluns». «A part de donar feina, formarem la gent perquè pugui desenvolupar les diferents tasques», va afegir Ventura, recordant que la consulta popular està suspesa «cautelarment» i que, per tant, encara es podria celebrar diumenge vinent.

En relació amb aquesta suspensió, Amics de Tossa va avançar que diumenge, tindran oberts els locals de l´Associació i de la Plataforma «Diem No», de deu del matí a dues del migdia i de quatre de la tarda a vuit del vespre, per recollir signatures pel no entre tots els tossencs amb dret de vot, per «possibilitar l´emissió de la seva opinió». En aquest sentit, l´entitat va lamentar la «sobtada» suspensió de la consulta per via judicial i va reivindicar la seva celebració.

Finalment, Amics de Tossa va denunciar també la «poca transparència» de l´equip de Govern (TU) pel que fa a «exposar i informar» dels detalls de la modificació puntual del planejament urbanístic projectada i dels greus impactes que comporta aquesta «gran operació especulativa, que preveu importants requalificacions de sòl i la construcció d´un Port, una gran zona hotelera, un túnel i xalets de luxe que desfiguraran greument el paisatge de la primera línia de costa de la població» a les zones dels Cards, Es Codolar i la vinya d´en Puig.