La Policia Nacional ha detingut a Lloret de Mar un fugitiu alemany acusat d'haver degollat a l'octubre passat la seva parella de 20 anys a la localitat alemanya de Freyung, després de la qual cosa va fugir a Espanya amb el nadó de tots dos, de tan sols 18 mesos.

Segons ha informat la Policia Nacional, el presumpte criminal ha estat localitzat i detingut per especialistes del GOES en una habitació d'un aparta-hotel de Lloret de Mar, on s'allotjava.

Els fets pels quals era buscat van passar fa menys d'un mes, encara que els investigadors encara no han pogut precisar la data exacta de l'assassinat.

Els agents de la Policia alemanya van localitzar el cos sense vida de la jove al seu apartament de la localitat bavaresa, a les escombraries i amb greus talls al coll que van acabar amb la seva vida.

La seva parella i presumpte autor dels fets va fugir amb el fill de tots dos, de tan sols 18 mesos, emportant-se a més el telèfon de la dona amb la intenció de mantenir actius els seus perfils en xarxes socials i despistar així els agents, ha informat la Policia Nacional.

Dies després, el passat 7 de novembre, des del perfil de la víctima a Facebook, va pujar una foto amb el seu fill al costat de la Torre Effiel a París.

Les autoritats judicials alemanyes van dictar immediatament una ordre europea de detenció i entrega i, paral·lelament, els oficials d'enllaç de la policia alemanya van contactar amb la Policia Nacional davant la sospita que el fugitiu pogués haver fugit cap a Espanya amb la intenció de dirigir-se a algun país nord-africà.

L'estreta col·laboració amb els investigadors de la policia alemanya i les autoritats judicials va permetre que la investigació s'estengués a diferents localitats en tenir present que Espanya podria ser tan sols un país de trànsit en la fugida del presumpte assassí.

Els agents així van constatar que el fugitiu va dormir en un hotel de Tarifa, registrant-se amb la identitat d'un germà, va realitzar dos reintegraments en caixers automàtics de Valladolid per 500 euros cadascun, o va transitar per l'Autopista AP-7, sent detectat als peatges de Torreblanca (Castelló) i posteriorment de Martorell (Baix Llobregat).

Durant tota la investigació i seguiment de les pistes obtingudes, els agents tenien un objectiu principal, segons informa la Policia Nacional: localitzar en perfecte estat el petit de 18 mesos sobre qui s'havia dictat una ordre de protecció.

Una vegada localitzat a Lloret, la Policia va sol·licitar al jutjat d'instrucció de guàrdia de Blanes (Selva) l'entrada, registre i detenció del fugitiu a l'establiment hoteler.

Agents del Grup Operatiu Especial de Seguretat (GOES) van procedir a la detenció del subjecte a la seva habitació i van adoptar les mesures de protecció sobre el menor.

El nadó ha estat ingressat en un centre d'acollida de Catalunya, a l'espera que sigui recollit per personal dels serveis socials alemanys.

El fugitiu detingut portava diversos tatuatges en el moment de la seva detenció, però un dels més recent i "macabre" és un en què s'aprecia el nom de la víctima, la seva data de naixement, una creu amb la data de 27.10.2016, -que pot interpretar-se com data de la mort-, i un "gràcies per tot", escrit en espanyol.

Aquesta investigació ha estat realitzada per agents del Grup de Localització de Fugitius Internacionals de la Comissaria General de Policia Judicial, al costat de la Brigada Local de Policia Judicial de Lloret de Mar (Selva), el Grup Operatiu Especial de Seguretat (GOES) de la Direcció Superior de Catalunya, amb el suport dels Oficials d'Enllaç d 'Alemanya a Madrid, de l'Agència Federal de Investigació BKA, i les Brigades de Policia Judicial de les províncies de Cadis i Alacant.

Segons ha informat la Policia Nacional, la condemna màxima aplicable, segons consta en la documentació rebuda de les autoritats alemanyes, és d'una pena de presó màxima de 15 anys.