Ens trobem amb la consulta suspesa. S´entén que tinguin pressa per fer l´obra faraònica que volen fer, però hi ha tràmits i lleis que s´han de complir per arribar a bon port.

La consulta popular s´ha suspès. Conèixer l´opinió dels tossencs era requisit indispensable en el conveni del 2012. Avui el seu contingut està molt lluny del que l´alcaldessa Gisela Saladich proposa votar a la consulta. El conveni incorporava un port pesquer i esportiu, un hotel de 5 estrelles, un hospital marí i deu xalets de luxe. Res a veure amb el que tenim actualment sobre la taula.

L´alcaldessa culparà el poble en cas de no poder fer el port i no n´assumirà responsabilitats. És la manera que té de cobrir-se les espatlles tant si guanya el sí com si guanya el no. Ara, amb la suspensió, la culpa serà de Madrid, que demana complir la llei igual que ella com a alcaldessa ho fa quan demana als ciutadans que paguin l´IBI.

Ho veiem clar quan un dels seus promotors dóna d´alta dues empreses per fer les obres mesos abans de la consulta. Em pregunto si cal que fem la consulta, ja que tot indica que n´estan segurs del resultat. Potser en el fons ja els va bé no consultar i tirar pel dret.

No som ximples, venim d´una bombolla d´especulació immobiliària a tot el país i molta corrupció urbanística. No volem que es torni a repetir enlloc i menys, a Tossa de Mar, el meu poble i el de tots els tossencs.

El port és l´esquer de tota la maniobra urbanística de Tossa Unida (TU), una obra faraònica impossible de dur-se a terme, tal com vam poder veure al debat del passat dissabte. Tenim poques zones verges a la Costa Brava, i l´alcaldessa ha decidit optar pel ciment i el totxo enlloc de per la natura.

Ja als anys 70, aleshores amb CiU, Gisela Saladich estava més preocupada pel ciment que per la gestió de l´Ajuntament i també va fracassar. Des de 2011, quan Tossa Unida (TU) va guanyar les eleccions municipals, hem vist multitud de projectes urbanístics que surten a la llum de la mà de l´alcaldessa amb convenis sense cap tipus de transparència que recorden a la Marbella de Jesús Gil.

Tossa de Mar té altres prioritats a l´hora d´invertir diners. Volem mesures que suposin millores per als veïns. Em refereixo a temes tan bàsics com polítiques d´ocupació, ajudes socials o manteniment dels carrers i edificis. Un hotel i xalets de luxe no són demandes dels veïns.

Des de Ciutadans instem l´alcaldessa a reflexionar sobre el seu futur al capdavant de l´Ajuntament, pel bé de Tossa de Mar.