Amb motiu del 25 de novembre, quan es commemora el Dia Internacional contra la Violència Masclista, Blanes i Lloret de Mar van iniciar diumenge i ahir, respectivament, els diferents actes previstos destinats a conscienciar la població i rebutjar aquesta xacra social.

A Blanes, el cicle d'activitats es va encetar amb una concentració silenciosa que es va fer al passeig de Dintre, davant l'edifici consistorial. Després de desplegar un llençol lila -que simbolitza la lluita contra la violència masclista- on hi havia penjats diversos noms de dona presos amb un crespó negre, en representació de les víctimes, la portaveu de la Plataforma de Dones de Blanes, Montse Romera, va donar la benvinguda i el regidor Mario Ros va llegir el Manifest Institucional elaborat per les quatre diputacions catalanes, la Federació de Municipis de Catalunya i l'Associació Catalana de Municipis. L'acte va acabar amb un minut de silenci en record i memòria de totes les dones víctimes de la violència masclista.

D'altra banda, a part de la xerrada feta ahir per l'advocada Gabriela Barrios a la Biblioteca Comarcal sobre Protecció davant el ciberassetjament a les xarxes socials, el 24 de novembre, de nou a la Biblioteca Comarcal, el grup d'Atenció a la Víctima de la Comissaria de Mossos d'Esquadra d'Arenys de Mar parlarà sobre l'atenció a les víctimes de violència masclista i el dilluns 28 de novembre es projectarà a la Sala d'Actes de la Biblioteca el documental La Maleta de Marta.

Pel que fa a Lloret, els actes es van iniciar ahir amb una lectura col·lectiva d'un fragment de llibre d'Isabel Clara Simó T'imagines sense ell?. De cara al 24 de novembre hi haurà un col·loqui entorn a la violència masclista a través de Nova Ràdio Lloret; i dissabte 26 de novembre, l'acte central, que consistirà en la lectura del manifest, a les dotze del migdia a la plaça de l'església; una performance a càrrec de La Caravana de les Arts i el lliurament de premis del tradicional concurs de frases contra la violència vers les dones, entre altres actes.