El jove de nacionalitat alemanya detingut la matinada de dissabte a Lloret de Mar acusat d'haver degollat a l'octubre la seva parella de 20 anys a la localitat alemanya de Freyung i haver fugit amb la seva filla de 18 mesos a Espanya va acceptar ahir ser lliurat a Alemanya.

El jutge de l'Audiència Nacional, Santiago Pedraz, li va prendre ahir declaració i va acordar el seu ingrés a la presó provisional a l'espera que es formalitzi el seu lliurament a Alemanya, on podria ser condemnat a una pena de 15 anys de presó, segons van informar fonts jurídiques. El Jutjat Central d'Instrucció 1 de l'Audiència Nacional és qui va tramitar la crida i cerca del país germànic.

La Policia Nacional va localitzar el presumpte assassí en una habitació d'un aparthotel de Lloret de Mar on s'allotjava i en la qual va ser detingut per especialistes del GOES. Els fets pels quals era buscat van succeir fa menys d'un mes, tot i que els investigadors encara no han pogut precisar la data exacta de l'assassinat.

El detingut, però, portava un tatuatge recent amb la data 27 d'octubre de 2016 en què suposadament es va cometre l'assassinat. Els agents alemanys van localitzar el cos sense vida de la jove al seu pis, repartit en bosses de brossa i amb greus talls al coll que van acabar amb la seva vida.

La seva parella i presumpte autor dels fets va fugir amb la filla de tots dos enduent-se, a més, el telèfon de la dona amb la intenció de mantenir actius els seus perfils en xarxes socials i despistar així els agents, segons va informar la Policia Nacional. Les autoritats judicials alemanyes van dictar immediatament una ordre europea de detenció i lliurament i, paral·lelament, van contactar amb la Policia Nacional davant la sospita que el fugitiu pogués haver fugit cap a Espanya amb la intenció de dirigir-se a algun país nord-africà.

Després de la detenció, el nadó va ser ingressat en un centre d'acollida de Catalunya, a l'espera que sigui recollit per personal dels serveis socials alemanys, i el jove va passar a disposició del jutjat número 2 de Blanes per un delicte d'usurpació. En aquell moment es va celebrar un judici ràpid ja que l'home s'havia fet passar pel seu germà mentre fugia pels fets. El detingut es va conformar amb una pena de quatre mesos de presó, que es va suspendre per un temps de dos anys. De la resta de delictes se n'encarrega l'Audiència Nacional.