El conductor i únic ocupant d´un turisme ha mort aquest dijous després de xocar amb una furgoneta a la GI-553, a l´alçada del quilòmetre 5, al terme municipal de Sant Feliu de Buixalleu (Selva), segons ha informat el Servei Català de Trànsit. Els Mossos d´Esquadra han rebut l´avís al voltant de tres quarts de dotze del migdia. Pel que fa el conductor de la furgoneta, ha resultat ferit de poca gravetat. Fins al lloc del sinistre, s´han activat quatre patrulles dels Mossos d´Esquadra, cinc dotacions dels Bombers de la Generalitat i l´helicòpter medicalitzat i dues unitats del Sistema d´Emergències Mèdiques (SEM). Pel que fa l´afectació viària, el trànsit s´ha tallat en ambdós sentits de la circulació, segons Trànsit.

L'accident mortal ha tingut lloc poc abans de tres quarts de dotze del migdia a la carretera GI-553, que uneix Hostalric amb Arbúcies. Al quilòmetre 5, hi ha el restaurant Grions, i és just allà on ha tingut lloc l'envestida mortal.

Segons les primeres hipòtesis, la víctima, un veí d'Hostalric de 77 anys, es volia incorporar a la carretera i fer un gir a l'esquerra. L'home sortia de l'aparcament del restaurant i anava sol amb el seu turisme tot terreny, un Suzuki grana.

Ha estat aleshores quan no s'ha adonat que una furgoneta Peugeot blanca circulava en direcció a Arbúcies, i els dos vehicles han xocat. La furgoneta ha quedat amb el morro destrossat i el vehicle de la víctima mortal ha rebut l'impacte al lateral esquerre. El vehicle ha anat a parar a l'altre costat de la calçada, ha sortit del voral i s'ha emportat un cartell per endavant.

A conseqüència del xoc, l'avi d'Hostalric ha mort gairebé a l'acte. El conductor de la furgoneta, un home de 58 anys, ha resultat ferit menys greu. Una ambulància del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) l'ha traslladat fins a l'hospital Josep Trueta de Girona.

El sinistre ha fet activar quatre patrulles dels Mossos d'Esquadra, cinc dotacions dels Bombers de la Generalitat, l'helicòpter medicalitzat i dues unitats del SEM. L'accident ha obligat a restringir la circulació a la carretera durant gairebé dues hores, fins poc després de dos quarts de dues. Els Mossos d'Esquadra han tallat el tronc de la GI-553 en tots dos sentits de la marxa i han fet desviar els vehicles per la zona de l'aparcament del restaurant.