DdG Blanes

nL'Ajuntament de Blanes ja està enllestint l'actuació que s'està fent en diversos elements exteriors dels tres blocs dels pisos dels mestres de l'antiga Escola Carles Faust, els quals han estat recentment retornats al consistori, i que un cop rehabilitats, es destinaran a emergències socials. Segons va informar ahir l'Ajuntament, la primera fase de rehabilitació està consistint en la reparació de tots els balcons, que suposarà un cost de més de 40.000 euros. Els habitatges es troben en tres blocs adossats. Inclouen tres habitatges cadascun, nou en total, a banda de la planta baixa. Segons dades del cadastre, van ser construïts l'any 1975 i, després d'una inspecció tècnica a fons, es va determinar que caldria fer-ne una rehabilitació abans que es poguessin destinar a la finalitat que se li vol donar.

La reparació dels balcons i la cornisa superior que està a punt de finalitzar s'ha realitzat per seguretat, ja que el grau de deteriorament que presentaven ja havia ocasionat el despreniment de peces. Arran de la patologia detectada, l'Ajuntament de Blanes ja va instal·lar una xarxa en els frontals dels balcons a fi de protegir la possible nova caiguda de material. Així, les obres de restauració han consistit en: l'extracció del material afectat i de les baranes, el paviment i la capa de morter dels balcons per evitar l'esquerdat i progressiu deteriorament. S'ha realitzat un nou cèrcol de formigó armat, s'ha impermeabilitzat la superfície dels balcons, s'ha col·locat nou paviment i finalment s'han instal·lat noves baranes d'alumini. En total s'ha actuat en 10 balcons (un d'ells en planta baixa) i tres voladissos.

Aquesta actuació s'ha fet amb el suport de la Diputació de Girona, dins el Fons de Cooperació Econòmica i Cultural de l'any 2015, executades al llarg del 2016 i que han d'estar justificades abans que finalitzi el novembre. L'import total executat volta els 350.000 euros.