El conductor i únic ocupant d'un turisme va morir ahir al migdia després de xocar amb una furgoneta a la GI-553, a l'alçada del quilòmetre 5, al terme municipal de Sant Feliu de Buixalleu, segons va informar el Servei Català de Trànsit. Els Mossos d'Esquadra van rebre l'avís de l'accident al voltant de tres quarts de dotze del migdia. Pel que fa al conductor de la furgoneta, va resultar ferit de poca gravetat.

Segons les primeres hipòtesis, la víctima, J.A.M., de 77 anys i veí d'Hostalric, es volia incorporar a la carretera i fer un gir a l'esquerra. L'home sortia de l'aparcament d'un restaurant pròxim al nucli de Grions, i anava sol amb el seu turisme tot terreny, un Suzuki grana. Va ser llavors quan no es va adonar que una furgoneta Peugeot blanca circulava per la via en direcció a Arbúcies, i els dos vehicles van xocar. La furgoneta va quedar amb el morro destrossat i el vehicle de la víctima mortal va rebre l'impacte al lateral esquerre. El vehicle va anar a parar a l'altre costat de la calçada, va sortir del voral i es va emportar un cartell per endavant.

A conseqüència del xoc, el veí d'Hostalric va morir gairebé a l'acte, mentre que el conductor de la furgoneta, un home de 58 anys, va resultar ferit menys greu. Una ambulància del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) el va traslladar fins a l'hospital Josep Trueta de Girona.

El sinistre va fer activar quatre patrulles dels Mossos d'Esquadra, cinc dotacions dels Bombers de la Generalitat, l'helicòpter medicalitzat i dues unitats del SEM.

Respecte al trànsit, l'accident va obligar a restringir la circulació a la carretera, durant gairebé dues hores, fins poc després de dos quarts de dues del migdia. Els Mossos d'Esquadra van tallar el tronc de la GI-553 en tots dos sentits de la marxa i van fer desviar els vehicles per la zona de l'aparcament del restaurant.

Segons va confirmar l'alcalde d'Hostalric, Josep Antoni Frias, la víctima era veí del poble on vivia amb la seva família i estava vinculada amb la parròquia i el casal. Amb relació al punt viari on es va produir al sinistre, a tocar del nucli de Grions -concretament a la sortida de l'aparcament d'un restaurant- Frias va remarcar que dels deu anys que fa que exerceix d'alcalde, no recorda «que hi hagi hagut mai un accident». «És una zona que està ben senyalitzada», va ressaltar el batlle.

Accident a Riudarenes

A les cinc de la tarda es va produir un altre accident de gravetat a Riudarenes, quan dos turismes van xocar frontalment al punt quilomètric 21 de la C-63. Tres tripulants van quedar ferits lleus però un quart va patir múltiples fractures i va haver de ser excarcerat de l'interior del vehicle per part dels Bombers.

El sinistre va obligar a tallar la carretera en ambdós sentits de la marxa fins a tres quarts menys cinc de set de la tarda. A la zona s'hi van desplaçar cinc dotacions dels Bombers, cinc dels Mossos d'Esquadra i l'ambulància.