Els Mossos d'Esquadra han detingut a Lloret de Mar (Selva) una dona de 42 anys que s'encarregava de la logística en una xarxa dedicada al tràfic de drogues. En concret, la dona s'ocupava de llogar vehicles que feien contraespionatge a la policia, i alertaven als encarregats del transport dels estupefaents en cas que hi hagués un control preventiu per part de la policia. La xarxa operava a tot l'estat i transportava la droga amb vehicles d'alta gamma. Es tracta d'una operació que l'Àrea d'Investigació Criminal dels Mossos (AIC) va començar el passat 19 de març després que un cotxe amb 600 quilos de haixix a dins se saltés un control preventiu.

La policia ha detingut una dona que col·laborava amb una xarxa de tràfic de drogues a tot l'Estat. La seva funció era llogar els cotxes que l'organització feia servir per alertar de la presència de la policia durant el recorregut. Tot plegat va iniciar-se el 19 de març quan un vehicle amb plaques falses va escapolir-se d'un control rutinari dels Mossos, al punt quilomètric 310 de l'autopista AP-7.

Els mossos van localitzar el cotxe més tard a l'àrea de servei de Lleida a l'autopista AP-2, sense cap ocupant a dins, i amb 600 quilos de haixix, repartits en 20 fardells de 60 peces cada un. Els traficants fins i tot van haver de retirar els seients posteriors del cotxe per poder encabir-hi tota la droga.

L'AIC va iniciar una investigació que va permetre identificar el conductor del vehicle abandonat i determinar que es tractava d'un dels integrants d'un grup dedicat a transportar haixix en vehicles entre diferents punts del territori per la seva posterior distribució. Un transport que l'organització feia amb cotxes d'alta gamma i gran cilindrada per poder creuar el país amb rapidesa.

Els Mossos van dictar una ordre europea de detenció per intentar enxampar el conductor del vehicle. La dona ha quedat en llibertat amb càrrecs després de declarar davant el jutge de Blanes.