Un pescador de Palamós va localitzar ahir al matí un cadàver mentre feinejava per la zona del litoral de Tossa de Mar. El cos, en avançat estat de descomposició, va sortir a la superfície després de quedar enganxat a les xarxes de pesca.

L´embarcació Miquel Cardenal va portar el cos fins al port de Palamós, que és on té l´amarratge, pels volts de la una del migdia, quan va alertar la Policia local, i ,aquests, els Mossos d´Esquadra. La Guàrdia Civil també va anar fins al moll en espera de l´arribada de la comitiva judicial per fer l'aixecament del cadàver.

De moment es desconeix la identitat del cadàver, que faria dies que està dins l´aigua segons el seu avançat estat de descomposició. Tot i això, els primers indicis indicarien que es podria tractar d´un home. La forta mala mar que va afectar aquests últims dies el litoral gironí podria haver portat el cos des de diversos punts tan distants com França o el Maresme.

Tot i això, també es podria tractar del pescador de 43 anys, Martí Que Quer, que va desaparèixer aquest hivern passat a Aigua Xelida, a Tamariu. L´home, que era de Barcelona, solia anar de pesca per la zona. El 28 de febrer va aparcar el seu cotxe al final del tram d'asfalt que permet accedir fins a aquesta cala de Palafrugell. A partir d'aquí, se li va perdre el rastre. En algunes ocasions, l´home agafava el caiac per anar a pescar. Aquell dia, però, segurament arran de la mala mar que feia, va decidir parar les canyes a les roques. Els equips de rescat van estar buscant-lo durant dies i, al final, van suspendre la recerca en no trobar-ne cap pista.

De moment, els Mossos d'Esquadra ja han obert una investigació. El cadàver va ser traslladat a l'Institut de Medicina Legal de Girona (IMLG), on serà examinat a la sala d'autòpsies per extreure'n l´ADN i intentar saber-ne la identitat.

El d´ahir va ser el segon cadàver localitzat al mar en pocs dies. A finals d´octubre, una barca d'esbarjo d'un particular va localitzar un altre cos -en aquest cas, flotant- davant la costa de Sant Andreu de Llavaneres (Maresme). El cadàver era el de l'alemany Sebastian Schraeder, veí de Barcelona que, juntament amb la seva dona, Claudine, va desaparèixer a mitjans octubre mentre feien ruta pel camí de ronda. La seva dona continua desapareguda.