nL'Ajuntament de Santa Coloma demanarà a les administracions la protecció dels espais d'especial interès natural de la població. Actualment al terme municipal no hi ha cap espai natural protegit tot i que es troba en un punt estratègic entre els espais naturals dels Estanys de Sils i riera de Santa Coloma, riera de Vallcanera i Guilleries, que sí que ho estan. A més a més, conté fins a 35 hàbitats diferents, set dels quals són d'interès comunitari, i un es troba dins la categoria de conservació prioritària, a banda de nombroses espècies de flora i fauna d'elevat interès, motiu pel qual el consistori farà aquesta petició.

Així, segons va informar ahir l'Ajuntament, la regidoria de Medi Natural va encarregar a la Fundació Emys l'elaboració d'un estudi per analitzar la situació actual del medi natural de Santa Coloma. L'estudi va permetre identificar les principals zones d'interès especial per a la conservació de la biodiversitat i fer un inventari de les basses i altres punts d'aigua del municipi.

A partir dels resultats obtinguts, es proposen una sèrie d'intervencions de gestió i conservació a la riera de Santa Coloma, a la riera de Castanyet, al riu Esplet, i en basses i altres punts d'aigua. A banda, es proposa l'elaboració d'un inventari dels arbres monumentals i la recuperació de pastures i espais oberts i, pel que fa a educació i conscienciació, es planteja fer activitats de formació sobre espècies exòtiques i una campanya de sensibilització per a la prevenció d'alliberament d'aquestes espècies, que són una de les principals causes de pèrdua de biodiversitat.