El projecte del port de Tossa inclou una zona comercial i una escola nàutica

Si s'executés l'obra, es farien locals de restauració, botigues, bars de copes o una discoteca davant mateix de la zona portuària, un miler de noves places d'aparcament i un centre universitari vinculat a la UPC

27.11.2016 | 13:21

Una zona comercial i de restauració, una discoteca, més d'un miler de noves places d'aparcament o una escola nàutica. Tot això també forma part del projecte de construcció d'un port esportiu, un hotel de cinc estrelles i quatre xalets de luxe a Tossa de Mar que, de moment, té un futur incert. Encara no hi ha data per a la celebració d'una nova consulta popular, després que el jutge suspengués la que estava convocada pel passat 20 de novembre. Ni tan sols és segur si es podrà arribar a celebrar. Tot i això, els promotors segueixen treballant per poder tirar endavant el projecte per, si en cas de fer-se la votació i sortir Sí com a opció guanyadora, tenir-ho tot a punt.

En aquest sentit, el director de campanya del Sí, Jordi Canal, va reivindicar a Diari de Girona altres aspectes del projecte poc coneguts i que «ajudarien a donar vida i millorar» aquest poble costaner, més enllà del port i l'hotel. «A davant del port, hi ha uns quants metres quadrats de zona comercial que inclourien una discoteca, restaurants, botigues i diverses empreses nàutiques», va ressaltar Canal, qui va destacar que existiran establiments «per a tots els nivells econòmics». «Hi haurà restauració per a tot tipus de persones. Pel que fa a les botigues, estaran repartides en dos grups: de marques de renom i d'altres de més comercials. També hi haurà bars de copes», va concretar el director de campanya dels defensors del projecte.


A més, aquesta zona, tal i com està projectada, inclourà també una discoteca. «A l'hivern, també estaria oberta tal i com es fa en el port olímpic de Barcelona, i com que estarà ubicada a la part de darrere el penya-segat, no molestarà el descans nocturn dels veïns i ajudarà a atraure el jovent», va detallar Canal.


Així mateix, en aquest espai també està previst que s'hi facin més d'un miler de noves zones d'aparcament. «Hi haurà uns 400 pàrquings coberts, i després unes 700 o 800 places més, ubicades dins del mateix port», va afegir, ressaltant que el projecte del port «és el mateix» que es va presentar per a la signatura del conveni el 2012. «No hem canviat el port. Els del No diuen que és enorme, però és el que necessita en funció del que vam signar i el que s'ha dit sempre», va dir el director, afegint que els opositors han fet «una campanya brutíssima».


Principi d'acord amb la UPC


D'altra banda, Canal també va voler destacar que l'aprovació del projecte implicaria la instal·lació d'una escola nàutica en aquesta localitat de la Costa Brava Sud, vinculada a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). «Ens vam reunir amb el degà de la facultat de nàutica i és molt possible que, si es fa el port, s'instal·li una escola per fer el primer grau de nàutica a Tossa», va avançar el portaveu de campanya del Sí, qui va destacar que això suposaria que uns 500 estudiants i una cinquantena de professors viurien a la vila selvatana d'octubre a juny. «Hi serien tot l'hivern, fet que suposaria que consumirien i donarien vida a un poble que ara està mort, amb tots els negocis tancats», va destacar Canal, qui va criticar que «no pot ser que la gent de fora digui als tossencs com han de viure i que s'han de morir de gana per mantenir-ho tot verge».


Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

La Selva

La Generalitat inclourà noves actuacions al Pla per modernitzar Lloret de Mar

El conseller Baiget reafirma el compromís amb el projecte d'actualització tot i que ho supedita a...

Els treballs de construcció del tanatori de Breda començaran la setmana que ve

Situat al costat del cementiri municipal, el nou equipament inclourà un hall i dues sales de...

Una ruta d´uns 200 quilòmetres unirà divuit pobles de la Tordera

Una ruta d´uns 200 quilòmetres unirà divuit pobles de la Tordera

?Aquests municipis, vuit dels quals són selvatans, participen en un projecte per crear un...

La Generalitat descarta fer el port a Tossa perquè és un projecte «que no té demanda»

Pere Padrosa assegura que aquest equipament, que preveu 424 amarradors, un club nàutic i una zona...

La policia de Tossa salva una gossa atrapada des de feia dies en una piscina

La policia de Tossa salva una gossa atrapada des de feia dies en una piscina

L'animal, que es creu que feia dies que era allà, no podia sortir a causa de la gran profunditat...

Un detingut a Vidreres quan intentava vendre un cotxe robat a França

Un detingut a Vidreres quan intentava vendre un cotxe robat a França

Va manipular el número de bastidor per dificultar la seva identificació

Enllaços recomanats: Premis cinema