Breda va aprovar, en el ple celebrat dilluns passat, el pressupost general per al 2017 per un import total de 3.384.450 euros, lleugerament inferior al pressupost 2016, ja que no es concerten operacions bancàries, amb l'objectiu de reduir l'endeutament. Segons va informar ahir el consistori, en el pressupost es contempla la reducció del deute bancari en 297.000 euros, de manera que baixarà fins a 1.186.462 euros.

Respecte a les inversions, les més destacades són: el sanejament i dignificació de la plaça del Claustre, que compta amb una partida de més de 50.000 euros provinents d'una subvenció de la Diputació de Girona; o les obres d'accés al futur tanatori, per les quals s'adaptarà el lateral del carrer Sant Sebastià per adequar l'accés al nou equipament, canalitzant el rec que passa per aquella zona i pavimentant la parcel·la corresponent a l'entrada a l'edifici, per un total de 20.000?, entre altres. El punt es va aprovar amb el vot a favor del grup d'ERC, l'abstenció de CiU i els vots en contra dels grups de Tots per Breda i la CUP, que van manifestar el seu desacord amb les xifres.

Pel que fa a la modificació de les ordenances fiscals per l'any 2017, també es va aprovar amb el vot a favor d'ERC i Tots per Breda, l'abstenció de CiU i el vot en contra de la CUP, que va mostrar el seu desacord amb l'ordenança, que incrementa un 21% les taxes per prestació de serveis en cementiris locals, conducció de cadàvers i altres serveis fúnebres de caràcter local, ja que la gestió del cementiri i del futur tanatori passaran a ser gestionats per una empresa externa.