Els veïns d´Hostalric podran decidir, a partir de demà i fins al 18 de desembre, on invertir una partida de 40.000 euros entre una desena de propostes incloses en els primers pressupostos participatius de la localitat. Segons va informar ahir l´Ajuntament d´Hostalric, els projectes que finalment s´han inclòs són: l´ampliació de la bancada de davant de l´Escola Mare de Déu dels Socors (2.000 €); la instal·lació de nou enllumenat públic davant del camp de futbol (15.000 €); una zona de pícnic al castell des del final de l´Avinguda Fortalesa fins a la Via Romana (25.000 €); la renovació i ampliació del parc infantil de la plaça del Bon Repòs i instal·lació d´una estructura multijocs (18.000 €); la creació d´una xarxa senyalitzada de camins escolars (6.000 €); el tancament perimetral del parc urbà de davant del pavelló esportiu (4.000 €); la reparació i adequació de l´escala de baixada des de l´avinguda Coronel Estrada fins a la plaça Dr. Riera (10.000 €); la creació d´una xarxa d´itineraris saludables a la riera d´Arbúcies i instal·lació d´aparells d´exercici moderat (7.500€), la construcció d´un rocòdrom a la zona esportiva (20.000 €); i la creació d´un parc per a nadons al carrer Poeta Marquina (20.000 €).

Entre les propostes més votades, s´escollirà la que tingui més nombre de vots, i si sobren diners es realitzarà també la segona i així successivament fins que es gasti el total de la partida econòmica.

Recompte a la sala de plens

Al procés podran votar tots els veïns i veïnes de la vila majors de 16 anys. Les votacions es podran fer els dies laborables a l´Ajuntament de nou del matí a dues del migdia, i al Punt d´Informació Juvenil, de nou del matí a dues del migdia i de les cinc de la tarda a les vuit del vespre. També s´han marcat parades itinerants que s´instal·laran al carrer. Demà, es podrà votar a la plaça dels Bous, el 10 de desembre al carrer Mossèn Cinto Verdaguer i el 18 de desembre, davant del Casal de la Gent Gran. El recompte de vots es farà el dia 21 de desembre a les vuit del vespre a la sala de plens.