El partit polític Unió de Ciutadans Independents (UCIN), que vol acabar amb el bipartidisme en la política espanyola i que incorpora exafiliats i exmilitants de C´s, ja compta amb representació a la província de Girona, i més concretament, a Sils. Segons va avançar La Selva Informació, dimecres passat es va presentar a Sils la primera agrupació local, que dirigirà Agustín Valdés, exregidor del PSC a la localitat selvatana i apoderat de C´s en les darreres eleccions Autonòmiques i Generals.

UCIN va néixer el 2012 de la unió de més de 60 agrupacions independents de Castella-la Manxa, amb l´objectiu d´acabar amb el bipartisdisme que ha «provocat un fort descrèdit dels polítics». Aquesta formació, que es presenta com «un partit de regeneració necessari davant l'abandó dels ciutadans, constantment defraudats i menyspreats» està encapçalada per Ángel Montealegre, com a coordinador i Rafael Valle com a secretari d´Organització. A més, té coordinadors provincials a Toledo, Ciudad Real, Àlaba, Guipúscoa, Biscaia, Àvila, Madrid, Ceuta, Màlaga i Alacant (en aquesta última, estaria formada per exafiliats i persones descontentes amb C´s). En l´actualitat, el partit compta amb 50 regidors i diversos alcaldes a més de diputats provincials.

«Combatre la corrupció al poble»

A Sils, aquesta agrupació que no es defineix «ni de dretes ni d´esquerres» pretén «acabar amb la corrupció i les injustícies» i «trencar amb l´actual dinàmica municipal». «Fa massa anys que governen els mateixos, i el poble no pot seguir com està» va dir Valdés subratllant que a Sils estan passant «coses molt estranyes». «Els últims plens municipals han estat un xou amb partits que abandonen la sala i on no es decideix res» va criticar el portaveu del nou partit afegint que el que volen és «combatre la corrupció que hi ha al poble i canviar les coses d´una vegada» amb mesures «realistes i concretes» com: la municipalització dels serveis, la promoció del lloguer social o la participació ciutadana. El portaveu també va ressaltar que el posicionament del nou partit és contrari a la independència de Catalunya.

Segons va puntualitzar Valdés, la idea és poder presentar-se a les pròximes eleccions municipals, i de moment, ja compten amb una cinquantena d´afiliats de totes les edats. A més, en l´àmbit comarcal, ja compten amb embrions de futures agrupacions locals a cinc municipis més: Riudarenes, Santa Coloma de Farners, Vidreres, Maçanet de La Selva i Caldes de Malavella. «Després de les festes de Nadal tenim previst organitzar actes per donar-nos a conèixer» va afegir Valdés. En aquest sentit, el portaveu es va mostrar convençut que en les pròximes eleccions municipals hi haurà candidats d´UCIN a totes les poblacions selvatanes.