L'Ajuntament de Blanes rehabilitarà els balcons ceràmics i les baranes de forja de l'emblemàtica Casa Saladrigas, projectada el 1925 per l'arquitecte Isidre Puig Boada, deixeble d'Antoni Gaudí. Aquestes peces es troben protegides, des de fa diverses setmanes, amb una xarxa de protecció per evitar riscos, després que es detectessin fissures i esquerdes en diferents punts de les motllures ceràmiques, amb trencament en algunes zones i petits despreniments.

Així, segons el consistori, en els dos balcons afectats -situats a les dues cantonades de l'edifici- s'hi realitzaran diverses actuacions com: la reparació del paviment, la impermeabilització de les llosanes, el redreçament i pintat de la barana metàl·lica o la restauració de les motllures ceràmiques, entre altres. Pel que fa a les baranes de forja, es pintaran i tractaran, ja que pateixen un important estat d'oxidació que hauria comportat la pèrdua de material en algunes zones. A més, es revisarà i repararà tot el perímetre de la cornisa superior ceràmica. Aquest edifici, que té façana a tres carrers -Esperança, Roig i Raventós i passeig de la Mestrança- és de planta rectangular i consta de tres pisos i golfes. Entre els anys 2001 i 2003 va ser rehabilitat de manera integral i l'abril d'aquell any va ser inaugurat com a sala d'exposicions municipals. A més, està catalogat com a Bé d'Interès Local.

Aquest projecte, que va ser aprovat inicialment per la Junta de Govern local el passat 17 de novembre, encara no té data d'inici i tindrà un cost d'execució de 43.697,27 euros. Per tal de fer-hi front, l'Ajuntament ja ha sol·licitat a la Diputació de Girona un canvi de destí d'una subvenció de 14.970,84 euros i una ampliació de la mateixa per un import de 26.218 euros. En tractar-se d'un bé d'interès històric i artístic, les obres les haurà de dur a terme una empresa especialitzada. Un cop s'inicïn els treballs, el termini d'execució serà de dos mesos.