Blanes promou murals contra les pintades en parets

Els tres instituts públics participen en la iniciativa, que vol conscienciar els joves del respecte a les façanes

07.12.2016 | 08:55
Els alumnes i professors de l´institut S´Agulla han reproduít el Temple de Linné

Alumnes i professors de l'institut S'Agulla de Blanes han enllestit el primer mural que s'han encarregat de dissenyar i pintar. El projecte està impulsat per l'Ajuntament de Blanes amb la col·laboració dels tres instituts públics. Tots junts han sumat esforços i fan front comú en aquesta iniciativa per combatre la problemàtica de les pintades i guixades que sovint embruten les parets d'edificis públics i privats. L'objectiu és conscienciar i sensibilitzar els joves de la necessitat de respectar les façanes, proposant-los que pintin un mural en un espai públic, ajudant a embellir d'aquesta manera diversos indrets situats arreu de Blanes.

La proposta, que se'ls va fer a principis d'estiu, està impulsada per les àrees d'Urbanisme i Ensenyament, i a cada centre se'ls ha assignat una façana que han escollit entre diverses propostes. Dels tres centres públics de Blanes, el primer a fer realitat el seu projecte ha estat l'institut S'Agulla, que aquest dilluns ha enllestit el mural pintat al costat de l'avinguda Joan Carles Primer, situat davant de la seu de la Policia Local i Protecció Civil. Es tracta d'una de les parets exteriors d'una dependència annexa a l'edifici principal del local social de l'Associació de Veïns de La Pedrera-Carretera de Lloret. Els alumnes, dirigits i ajudats pel seu professor de dibuix, Joan Colomer, han fet brotar en aquest racó de Blanes un dels indrets més emblemàtics i bells del Jardí Botànic Marimurtra: el Temple de Linné.

Els treballs van començar el dilluns de la setmana passada i, amb dues intenses jornades, han finalitzat el mural que significa un esclat de color allí on fins llavors hi havia una paret erma. L'institut S'Agulla ha integrat aquest projecte en la matèria de Serveis a la Comunitat, ja que consideren l'elaboració del mural com una acció plàstica amb un fort component de compromís cívic. Els alumnes han posat en joc els seus coneixements perquè els gaudeixin tota la ciutadania. En aquestes tasques específiques també els ha ajudat la integradora social del centre, Eva Planas.

Els altres dos centres públics de secundària tenen previst fer els seus projectes a principis de l'any vinent. L'institut Sa Palomera actuarà sobre la paret d'un edifici situat a l'entrada d'aquest centre educatiu, al barri de Mas Moixa; i el Serrallarga s'encarregarà d'embellir les parets de la pujada de l'escala lateral del tram nord del carrer Santa Anna que condueix fins la plaça de l'Església, al barri de Sa Carbonera. Es tracta d'una obra que es realitzarà amb pintura i ceràmiques.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

La Selva

L'equip de govern de Vilobí es queda sol en l'aprovació de l'avanç del POUM

El PDeCAT critica que el pla, que ha costat més de 91.000 euros, és «quasi» el mateix que el que...

La falta d´un nou POUM a Blanes afecta la creació de negocis a la zona comercial

El consistori rebutja la petició d'una empresa de restauració que es volia establir en aquest...

Absolen una monja acusada de maltractar gent gran en una residència d´Arbúcies

La sentència del jutjat penal dictamina que cap de les acusacions contra ella ha estat acreditada

L´oposició de Vilobí denuncia que l´equip de govern contracta assessors per «amiguisme»

L´oposició de Vilobí denuncia que l´equip de govern contracta assessors per «amiguisme»

El PDeCAT, que ja va denunciar aquest fet fa un any en un butlletí informatiu, sosté que aquesta...

Roben peces dels falsos Ferraris comissats en un dipòsit de Sils

Roben peces dels falsos Ferraris comissats en un dipòsit de Sils

Els lladres haurien saltat la reixa de l'equipament municipal per robar objectes metàl·lics del...

Absolt el veí de Vidreres a qui la neboda acusava d´abusos sexuals

Absolt el veí de Vidreres a qui la neboda acusava d´abusos sexuals

El tribunal apunta que el relat de la menor no sorgia «de manera espontània»

Enllaços recomanats: Premis cinema