Aquest dimecres, una grua ha hissat el vehicle des de fons del barranc. Les feines han durat gairebé dues hores. Els Mossos d'Esquadra continuen investigant les causes de l'accident. Al llarg del matí, han recopilat indicis del lloc del sinistre i han començat a investigar el cotxe per descobrir per què el conductor va acabar perdent el control en una corba tancada cap a la dreta i caient daltabaix. L'accident va tenir lloc quan ja era fosc i la carretera estava molla.

A banda de la sobreocupació del vehicle, les nenes menors d'edat viatjaven sense cap tipus de sistema de retenció infantil. A més, el nadó que va morir anava a la falda de la seva mare i la petita de 3 anys viatjava a la falda de la seva germana, de 8. El pare va donar negatiu a les proves d'alcoholèmia. Els agents de Trànsit també estan investigant si els adults duien cordat el cinturó de seguretat.

Els mossos no descarten acabar imputant algun delicte al conductor si hi ha indicis que apuntin a què l'accident ha estat resultat d'una imprudència. El pare de la família va ser traslladat dimarts a la nit a l'hospital Trueta de Girona amb feries lleus. La mateixa matinada li van donar l'alta.

La nena de 3 anys està ingressada a l'UCI pediàtrica del Trueta en estat greu i pronòstic reservat. Les altres dues petites també continuen hospitalitzades en estat menys greu.

Carretera millorable

L'alcalde de Susqueda, Joan Mercader, ha detallat que la carretera és "millorable" però ressalta que no es tracta d'un punt conflictiu per al trànsit. "És una carretera de passeig, no per anar a fer-hi ral·lis", ha exposat. El vial que rodeja el pantà de Susqueda és titularitat d'Endesa, segons ha explicat l'alcalde, i fa temps que el municipi reclama que li traspassin la titularitat.

"Potser sí que faria falta alguna tanca més o més senyalització, però tampoc es poden posar portes al camp", ha dit l'alcalde que destaca que, des que es va construir el pantà, no hi ha hagut cap accident d'aquest tipus en aquesta zona. L'alcalde assenyala que tampoc és el pitjor punt de la carretera. "Hi ha altres llocs que estan pitjor però no hi podem fer res a nivell municipal perquè la via no és nostra", ha conclòs.