Després de més de 15 anys d'espera, els pisos situats al final del carrer Fàbriques d'Anglès, ja estan connectats al clavegueram públic. Així ho va confirmar ahir l'alcaldessa, Àstrid Desset (CiU), qui va explicar que aquesta actuació ha estat possible a partir d'una subvenció de 17.113 euros concedida per la Diputació de Girona. «Feia més de 15 anys que aquests habitatges esperaven ser connectats al clavegueram i ningú s'havia plantejat solucionar-ho», va ressaltar la batllessa qui va remarcar que el juny del 2015 -després d'obtenir el govern municipal- van posar «fil a l'agulla» per solucionar aquest problema històric, i van demanar una subvenció per un import de 19.498 euros. «S'ha tardat tot aquest temps a fer l'actuació, perquè Aqualia -l'empresa que gestiona el servei d'aigua i sanejament- volia tenir la titularitat dels terrenys afectats i tots els permisos a punt» va precisar l'alcaldessa.

Així, segons va concretar Desset, les obres de connexió de la conducció de sanejament d'aigües residuals d'aquest carrer al sistema general del municipi, van consistir a desviar les aigües provinents del canal de reg cap al riu, i en derivar les aigües residuals d'aquest carrer cap a l'arqueta d'impulsió d'aigües residuals. A partir d'aquí, mitjançant unes bombes submergides, s'impulsen cap al sistema general.

Per fer-ho possible, es van construir dues arquetes de registre, una per a les aigües del canal i l'altra per a les aigües residuals. «Els treballs de connexió van començar fa uns mesos amb la redacció del projecte sobre el tipus de bombes que calia posar o la instal·lació d'un quadre elèctric per part d'Endesa, i van finalitzar l'última setmana de novembre» va puntualitzar l'alcaldessa d'Anglès.

Aquesta actuació permetrà, doncs, separar les aigües del canal de reg de les aigües residuals, així com poder evitar l'abocament d'aigües residuals al canal de la fàbrica.